Stagiaire Céline aan het woord: ‘luister naar je gevoel.’

Mijn eerste maand als HR-afstudeerstagiaire zit er al weer op. Deze maand is voorbij gevlogen, wat voor mij een heel positief teken is, want ‘time flies when you’re having fun’. In deze eerste periode heb ik al mooie bijdragen mogen leveren aan de dienstverleningen en projecten van Modoc, ik heb mezelf mogen verdiepen in externe ontwikkelingen én ik ben aan de slag gegaan met mijn eigen persoonlijke groei. Deze drie pijlers zijn voor mij erg waardevol en dragen sterk bij aan mijn ontwikkeling tot young professional op de arbeidsmarkt na mijn studie. De afstudeerstage bij Modoc is namelijk de laatste stap in de richting van het behalen van mijn HBO-diploma Human Resource Management. Deze studie was voor vele in mijn omgeving geen verassing. Van kleins af aan was ik al betrokken en nieuwsgierig naar de mens, en later kwam hier mijn interesse voor maatschappij en organisatie bij. Tot op heden weet ik het zeker: de HR-wereld is waar ik mij thuis voel!

 

Warm welkom

Datzelfde gevoel van thuiskomen kreeg ik toen ik op de website van Modoc stuitte tijdens mijn zoektocht naar een afstudeerstage. Deze zoektocht was vanwege het Corona-virus niet geheel makkelijk, maar daardoor wel een uitdaging om toch het bedrijf te vinden dat écht bij mij past. Het eerdere contact met Linda via LinkedIn, het vertrouwde gevoel bij de bedrijfscultuur en het feit dat de branche aansluit bij mijn interesses maakten dat ik niet langer twijfelde. Mijn sollicitatie voor Modoc ging diezelfde dag nog de deur uit. Na de fijne kennismakingsgesprekken was ik opgelucht dat het gevoel wederzijds was en hebben we de stageovereenkomst met een goed gevoel getekend. Ik ben blij dat ik onderdeel mag zijn van een organisatie waar zij zowel intern als extern kijken naar waar mensen nou écht gelukkig van worden, zodat ook zij op maandagochtend fluitend naar hun werk gaan.

 

Belangrijke waarden

Binnen Modoc zie ik veel waarden in de cultuur die ik belangrijk vind. Waarden als betrokkenheid & oprechte interesse, respect, ruimte voor eigen ideeën en ontwikkelingen, uitdaging en ondernemerschap betekenen veel voor mij en zorgen dat ik de juiste positieve energie voel om het beste uit mezelf naar boven te halen. Op deze manier kan ik weer het beste uit anderen naar boven halen en zo mijn toegevoegde waarde voor Modoc tonen. Het is voor mij belangrijk dat ik weet wat mijn drijfveren zijn en door jezelf te blijven ontwikkelen kom je er steeds meer achter wie je bent, hoe je in elkaar zit, wat je wel wilt en wat juist niet. Ik weet echter ook dat het lastig kan zijn om deze inzichten te ontdekken.

De tips die ik zou willen meegeven zodat ook jij fluitend naar je werk gaat: blijf nieuwe dingen doen, luister naar je gevoel, heb nergens spijt van, maar zie juist alles als een les en blijf jezelf ontwikkelen op zowel persoonlijk- als op professioneel gebied.