Modoc Etten-Leur

Bredaseweg 43
4872 LA Etten-Leur
T 076 – 3036310

Modoc Tholen

Welgelegen 2b
4691 SJ Tholen
T 0166 – 744015

Socials

Talent­management

Heb je interesse om talentmanagent in te zetten voor de lange termijn en wil je snel resultaat zien? We denken graag met je mee.
Talentmanagement

Wat is talentmanagement?

Talentmanagement is oog hebben voor de ontwikkeling van je werknemers en ieders talenten benutten.

De aanleiding om te willen investeren in talentmanagement kan voor iedere werkgever verschillend zijn:

  • Exponentiële groei in vacatures waardoor je meer inzicht wilt hebben in wie je in huis hebt;
  • Organisatieverandering waarbij je wilt weten of je werknemers de juiste talenten hebben om in de nieuwe richting mee te gaan;
  • Of zoals wij het doen: groei en ontwikkeling zit in ons DNA. We zijn ervan overtuigd dat we vanuit ieders talenten kunnen samenwerken en dat dit zowel de medewerker als de organisatie ten goede komt.

 

Talentmanagement

Waarom talentmanagement?

Vanuit onze expertise zien we dat werkgevers baat hebben bij talentmanagement en dat geldt ook voor ons. Talentmanagement heeft impact op het waarborgen van de continuïteit van de organisatie. Ook word je eerder gezien als een aantrekkelijke werkgever en verhoogt het de klanttevredenheid. Kortom, met talentmanagement heb je een onderscheidend vermogen ten opzichte van andere werkgevers. Een must in deze krappe arbeidsmarkt, vinden wij.

Wil je, net als wij, gaan voor een duurzame arbeidsrelatie? Dan is talentmanagement een uitstekende manier om aandacht te hebben voor je werknemers, vertrouwen te geven en te krijgen, en talentvolle medewerkers verbonden te houden aan je organisatie.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Mijn aandacht gaat uit naar jou om samen je carrière een boost te geven.
Marissa Andries Talentrecruiter
Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Leg je focus dus op wat jou blij maakt, zowel in je werk als privé. Werkgeluk is waar wij voor gaan!
Melissa Jongenelen Accountmanager
Marissa Andries

Hoe ziet talentmanagement er voor jou als werkgever uit?

Loopbaanontwikkeling

Aandacht voor een positieve loopbaanontwikkeling, daar ben je als werkgever en werknemer gezamenlijk verantwoordelijk voor. Volgens ons draait het om ontwikkelen van persoonlijk leiderschap en het vergroten van zelfinzicht. Deze aspecten vormen dan ook het uitgangspunt van onze loopbaancoaching. Samen zetten we de loopbaan van je collega’s in beweging.

Een loopbaancoaching traject voor je medewerkers is altijd maatwerk. De stappen die je mag verwachten binnen een traject zijn als volgt:

  • Behoefte professional in kaart brengen
  • Fundament neerzetten (online assessment, talenten in kaart brengen, doel opstellen)
  • Zelfinzichten genereren
  • Loopbaankansen (intern & extern)
  • Talentmanagement en nazorg

Talentontwikkeling

Talentontwikkeling helpt je om inzicht te krijgen in de competenties van je werknemers en het zien van hun ontwikkelpotentieel. Door middel van jobcraften, het boetseren van je eigen functie, geef je medewerkers zelfregie en werken ze vanuit hun sterke eigenschappen en behoeften. Dit zorgt niet alleen voor meer productiviteit, maar juist ook voor werkplezier.

Door de unieke eigenschappen te kennen, ontstaat er een cultuur waarin mensen het beste in elkaar naar boven halen. Werken vanuit je talenten, zorgt voor een natuurlijke manier van werken. Aan de hand van individuele gesprekken en een online assessment brengen we de talenten en het (werk)gedrag in kaart.

Leiderschap

De mogelijkheid hebben om je collega’s te prikkelen, te laten groeien in hun professionele rol is de voorspeller van succes. De impact van leiderschap is essentieel in deze ontwikkeling op zowel individueel niveau als teamniveau. Wij faciliteren hierin coachend leiderschap, omdat aandacht centraal mag en moet staan in een succesvolle arbeidsrelatie. Vanuit de positieve arbeidspsychologie zoomen we in op de kwaliteiten van medewerkers en blijven we dit stimuleren.

Onze talentontwikkelaar neemt het management mee in dit gedachtegoed en betrekt de leidinggevenden met een generieke aanpak. Dit kan in de vorm van een interactieve sessie en de borging van het doen, pakken we individueel met de manager op.

 

Wat zeggen anderen over talentmanagement

Frank
Review Professional
Ik ben blij dat ik een coachingsgesprek heb gedaan bij Modoc. Het is confronterend maar ook erg bevestigend. Nu weet ik goed wat ik anders wil gaan doen.
Armando
Review Klant
Jullie hebben als organisatie een goede naam en een breed netwerk.
Merel
Review Professional
Modoc heeft er voor gezorgd dat ik mijn ambitie meer toe kan gaan passen. Door de gesprekken met Lenneke en Cathelijn ben ik in gaan zien dat ik misschien meer kwaliteiten heb dan ik voorheen dacht.
Gerhard
Review Professional
De gesprekken die we gevoerd hebben, zijn voor mij heel waardevol geweest in mijn zoektocht naar de juiste baan voor mij. Door deze gesprekken heb ik steeds een beter beeld gekregen bij de werkzaamheden waar ik energie van krijg.

De talentgerichte aanpak samen opzetten?

Juist in een tijd van schaarste is het belangrijk te investeren in het talent van je medewerkers, zodat je ze aan boord houdt, ze jouw organisatie verder brengen én het uithangbord worden van jou als werkgever. Neem gerust contact op om samen over de mogelijkheden te sparren.

Nina Kuijper