Modoc Etten-Leur

Bredaseweg 43
4872 LA Etten-Leur
T 076 – 3036310

Modoc Tholen

Welgelegen 2b
4691 SJ Tholen
T 0166 – 744015

Socials

Talent­management

Heb je interesse om talentmanagent in te zetten voor de lange termijn en wil je snel resultaat zien? We denken graag met je mee.
Talentmanagement

Wat is talentmanagement?

Talentmanagement is oog hebben voor de ontwikkeling van je werknemers en ieders talenten benutten.

De aanleiding om te willen investeren in talentmanagement kan voor iedere werkgever verschillend zijn:

  • Exponentiële groei in vacatures waardoor je meer inzicht wilt hebben in wie je in huis hebt;
  • Organisatieverandering waarbij je wilt weten of je werknemers de juiste talenten hebben om in de nieuwe richting mee te gaan;
  • Of zoals wij het doen: groei en ontwikkeling zit in ons DNA. We zijn ervan overtuigd dat we vanuit ieders talenten kunnen samenwerken en dat dit zowel de medewerker als de organisatie ten goede komt.

 

Talentmanagement

Waarom talentmanagement?

Talentmanagement helpt je om inzicht te krijgen in de competenties van je werknemers en het zien van hun ontwikkelpotentieel. Om optimaal gebruik te maken van talentmanagement, hebben we een talentcoach in huis.

Vanuit onze expertise zien we dat werkgevers baat hebben bij talentmanagement en dat geldt ook voor ons. Talentmanagement heeft impact op het waarborgen van de continuïteit van de organisatie. Ook word je eerder gezien als een aantrekkelijke werkgever en verhoogt het de klanttevredenheid. Kortom, met talentmanagement heb je een onderscheidend vermogen ten opzichte van andere werkgevers. Een must in deze krappe arbeidsmarkt, vinden wij.

Wil je, net als wij, gaan voor een duurzame arbeidsrelatie? Dan is talentmanagement een uitstekende manier om aandacht te hebben voor je werknemers, vertrouwen te geven en te krijgen, en talentvolle medewerkers verbonden te houden aan je organisatie.

Alles wat je aandacht geeft groeit. Mijn aandacht gaat uit naar jou om samen je carrière een boost te geven.
Marissa Andries Talentrecruiter
Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Leg je focus dus op wat jou blij maakt, zowel in je werk als privé. Werkgeluk is waar wij voor gaan!
Melissa Jongenelen Accountmanager
"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan". Iedere dag leer ik weer bij, zowel als accountmanager als ook als mens. Dit gunnen wij ook onze professionals door via talentontwikkeling te leren en te groeien.
Anne Panis Accountmanager

Maatwerk

Voor iedere werkgever geldt: welke kernwaarden heeft de organisatie, wat straal je uit, wie ben je? Talentmanagement gaat over de talenten van de individu die je samenbrengt in een team. Wil jij aan de slag met dit onderwerp? Dan is het belangrijk om dit te doen vanuit je eigen kernwaarden.

Om je goed te adviseren over de aanpak, horen we eerst graag wie je bent als werkgever, als ondernemer en als mens. Wat vind jij belangrijk voor jouw organisatie en werknemers?

Wat zeggen anderen over talentmanagement

Frank
Review Professional
Ik ben blij dat ik een coachingsgesprek heb gedaan bij Modoc. Het is confronterend maar ook erg bevestigend. Nu weet ik goed wat ik anders wil gaan doen.
Armando
Review Klant
Jullie hebben als organisatie een goede naam en een breed netwerk.
Merel
Review Professional
Modoc heeft er voor gezorgd dat ik mijn ambitie meer toe kan gaan passen. Door de gesprekken met Lenneke en Cathelijn ben ik in gaan zien dat ik misschien meer kwaliteiten heb dan ik voorheen dacht.
Gerhard
Review Professional
De gesprekken die we gevoerd hebben, zijn voor mij heel waardevol geweest in mijn zoektocht naar de juiste baan voor mij. Door deze gesprekken heb ik steeds een beter beeld gekregen bij de werkzaamheden waar ik energie van krijg.

De talentgerichte aanpak samen opzetten?

Juist in een tijd van schaarste is het belangrijk te investeren in het talent van je medewerkers, zodat je ze aan boord houdt, ze jouw organisatie verder brengen én het uithangbord worden van jou als werkgever. Neem gerust contact op om samen over de mogelijkheden te sparren.