Podcast ‘De weg naar inspirerend werkgeverschap.’

Wil jij je als werkgever blijven ontwikkelen en beleef je graag nieuwe onderwerpen op de arbeidsmarkt, dan is deze podcast iets voor jou.

Zo’n 100 werkgevers per aflevering beluisteren onze podcast.

De onderwerpen zijn gericht op inspirerend werkgeverschap en we bespreken onderwerpen die er  voor jou als werkgever toe doen. Wil jij je positioneren en goed werkgeverschap tonen, wil jij je laten inspireren? Beluister dan één van onze afleveringen die op Spotify online staan.

Beluister de Modoc podcast hier 

 

Talentmanagement

Er staan twee afleveringen over het onderwerp talentmanagement online. Het toepassen van talentmanagement binnen jouw organisatie is een strategische keuze. Linda en Nina bespreken hoe wat het precies is en hoe je talentmanagement inzet in je organisatie. Een inspirerende podcast én een praktische invulling geven aan talentmanagement,  je hoort er alles over in deze twee afleveringen.

Onboarding

Er staan twee afleveringen over het onderwerp onboarding online. 31% van de werknemers overweegt binnen een jaar de organisatie te wegens verkeerde verwachtingen en 1 op 25 medewerkers vindt een slechte eerste dag reden om te vertrekken. Kortom, genoeg redenen om voldoende aandacht te besteden aan onboarding. Linda en Lenneke bespreken waarom onboarding zo belangrijk is om als werkgever aandacht voor te hebben. Lenneke en Maxine, collega recruiter die tijdens de opnames recent in dienst was gekomen, gaan in gesprek over Maxine’s ervaring bij Modoc. Wat ging goed, wat beviel goed en wat kon beter. Feiten over onboarding:

  • 34% van de werknemers weet binnen een week of ze van plan zijn langer bij de organisatie te blijven;
  • Werknemers zijn 54% meer productiever na een goede onboarding;
  • Kosten van het verloop van de werknemers bedragen tussen de 100% en 300% van het jaarsalaris van de vervangen werknemer.

Remote werken

In deze aflevering spreekt Linda met Barbara Braak van Great Place To Work. Zij heeft ervaring opgedaan en onderzoek gedaan naar het remote werken. Zij werkte vanuit Kenia en deelt haar do’s en don’ts. Is het remote werken, het werk van de toekomst? Oordeel zelf en beluister onze podcast op Spotify.

Marleen Vrolijk

Teammanager Etten-Leur

marleen@modoc.nl
076-3036310
www.linkedin.com

Stephanie de Roo

Projectmanager HR

stephanie@modoc.nl
076-3036311
www.linkedin.com

Joyce Kuppens

Communicatieadviseur

joyce@modoc.nl
076-3036311
www.linkedin.com