Een vliegende start(er) op de arbeidsmarkt

Wat zijn de consequenties als je weet dat 11% van de jongeren momenteel werkloos is? Wat doet dat met de starter op de arbeidsmarkt en hun toekomstige loopbaan? Juist deze enthousiaste young professionals – onze toekomstige carrièremakers – zouden een vliegende start moeten hebben. Hen verder ontwikkelen kan pas als ze aan de slag gaan, ervaringen opdoen en op de juiste plek zitten of terechtkomen.

We vroegen drie vlotte young professionals naar hun ervaringen over het vinden van een leuke baan. Zij vonden via Modoc hun nieuwe job en delen met ons de weg hiernaartoe en hun eventuele struggles die daarbij kwamen kijken.
Voor sommigen klinkt het vinden van een nieuwe baan in deze tijd als een sprookje, maar de deal is real.

‘Er was eens een starter die in 2020 een baan zocht.’ 

Leuk, Kathy, Ivo en Jara, dat jullie ons meenemen in jullie zoektocht naar het vinden van een baan en voor de starters op de arbeidsmarkt fijne praktische tips mee geven.

“Allereerst, jullie vonden via Modoc jullie nieuwe baan en allemaal via een andere route terecht gekomen bij Modoc. Hoe verliep dit proces bij jou Kathy?”:

(Kathy) “ik was afgestudeerd en had mijn laatste stagedag achter de rug. Ik was dus klaar voor een nieuw avontuur en deelde dit op Linkedin. Stephanie van Modoc benaderde mij voor een kennismaking met Ruud (Recruiter bij Modoc). We maakte kennis en bespraken ons plan van aanpak. Ik vond het fijn dat ze daarbij ook heel eerlijk aangaven dat ik ondertussen verder moest zoeken.”

(Ivo) “Ik kwam via indeed een tweetal functies tegen waarop ik solliciteerde. Deze vacatures waren in beheer van Modoc waarop ze mij na mijn online sollicitatie zeer snel benaderde voor een kennismaking. Ik kon tijdens die kennismaking vertellen wie ik ben en ik kreeg te horen hoe het proces verder verliep.”

(Jara) “En ik was Modoc al meerdere keren tegengekomen. Allereerst kende ik Modoc van een workshop op school waarbij Joyce (Communicatieadviseur bij Modoc) ons leerden solliciteren en we te weten kwamen waar we rekening mee moesten houden in dit proces. Ook liep een klasgenootje van mij haar afstudeerstage bij Modoc. Na mijn afstuderen kwam ik voor het eerst in persoonlijk contact met Modoc. Ik werkte toen nog in de horeca en wilde graag wat anders doen. Mijn oud-klasgenootje tipte mij over een leuke vacature die zij op de socials voorbij zag komen waarna ik contact opnam en er snel een kennismaking volgde.”

“Wat was de reden dat je Modoc betrok bij je zoektocht?”

(Kathy) “Ik vond het fijn dat er allereerst een persoonlijk bericht kwam op mijn hulpvraag dat ik op zoek was naar een nieuwe baan. In de coronatijd zijn er weinig vacatures dus vond ik het fijn dat ik hulp kreeg in mijn zoektocht.”

(Ivo) “Ik kreeg snel reactie op mijn sollicitaties en ik kreeg daarnaast ook op basis van mijn intakegesprek passende vacatures toegestuurd. Ik wilde zo snel mogelijk een passende baan vinden in de logistiek en hier heeft Modoc mij uitstekend bij geholpen van begin tot eind.”

(Jara) “Ik koos niet persé voor het bedrijf Modoc, maar ik ervaarde onze kennismaking als erg fijn. Ik kreeg hierdoor vertrouwen in hun waardoor ik het aandurfde om samen op zoek te gaan naar een juiste baan voor mij. Ik had geen haast en stelde nogal hoge eisen aan mijn nieuwe werkgever. Mijn doel was dat ik een passende baan zou vinden bij een werkgever die bij me past. En dat is gelukt!

“Wat heeft het jou gebracht Ivo?”
Sinds oktober werk ik als Logistiek Administratief Medewerker bij ZZ Coldstore waar ik het erg naar mijn zin heb. Er heerst een gezellige sfeer en dankzij de meeloopdag kreeg ik een goed beeld van de werkzaamheden die ik zou verrichten. Dit heeft er uiteindelijk ook toe geleid dat ik voor ZZ Coldstore heb gekozen, vanwege de veelzijdige functie.

“Wat heeft het jou gebracht Kathy?”
“Het heeft me een mooie baan opgeleverd (content marketeer bij Leunis Makelaars) waar ik met plezier naartoe ga. Ik ben een starter op de arbeidsmarkt en dan is het lastig om in deze (corona)tijd een baan te vinden. Vaak kreeg ik als starter een afwijzing. Zelfs als er in de vacature omschrijving junior of young professional stond.”

“Welke tips hebben jullie voor de starters op de arbeidsmarkt die nu op zoek zijn naar een baan?”

(Kathy) “Als ik eerder van het bestaan van Modoc afwist had ik tijdens het afstuderen al een bericht gestuurd omdat ze je van begin tot eind helpen in je zoektocht. Ik had ook één contactpersoon, wat heel fijn werkt. Mijn tip voor de starter is: ga door met solliciteren, ook als je afwijzingen ontvangt. Deze afwijzingen leiden wel naar iets moois. En als je Modoc betrekt bij je zoektocht, dan geven zij je tips over de onderhandelingen die je aangaat. Wat als starter toch fijn is om te weten wat je wel en niet kan doen.”

(Ivo) “Ik denk dat het als starter belangrijk is om zoveel mogelijk opties open te houden en zo breed mogelijk te zoeken naar passende vacatures. Als je eenmaal op gesprek mag via Modoc dan geven zij je duidelijke instructies mee voor het sollicitatiegesprek. Dit heeft mij in ieder geval geholpen om me hier zo goed mogelijk op voor te bereiden.”

(Jara) “zet voor jezelf op een rijtje wat je zoekt in een bedrijf qua sfeer, bedrijfsbeleid en werkzaamheden. Als je tijdens het sollicitatiegesprek merkt dat je er niet meteen morgen wilt starten, zou het geen goede match kunnen zijn. Modoc zorgt echt dat ze een bedrijf zoeken die past bij jou als persoon. Daarnaast kijken ze naar wat jij leuk vindt en wat je graag wilt doen. Ze bieden dus niet zomaar elke vacature aan als zij al denken dat het niks is.”

“Mooie inzichten delen jullie wat het aanstormend talent zeker mee kan nemen in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Super tof dat jullie alle drie een plek gevonden hebben waar je het goed naar je zin hebt. Dat is exact waar Modoc het voor doet. Jullie hebben een mooie eerlijke omschrijving gegeven van de procedure die jullie hebben doorlopen. Ons gezamenlijk doel is meer zichtbaarheid geven aan de young professionals op de arbeidsmarkt en ook hun kansen, net als die van jullie, te vergroten.”

“We streven naar nog meer mooie dienstverbanden laten ontstaan tussen de young professionals en werkgevers in ons netwerk.”

Ben jij starter op de arbeidsmarkt en ook enthousiast geworden naar aanleiding van bovengenoemde ervaringen, dan staan onze recruiters uiteraard ook voor jou klaar. Vul hier het contactformulier in en we bellen/mailen je zeer snel terug.

Volg ons ook voor alle mooie ontwikkelingen en handige tips op linkedin en instagram.