
Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Leg je focus dus op wat jou blij maakt, zowel in je werk als privé. Werkgeluk is waar wij voor gaan!
Plezier hebben in je werk is enorm belangrijk. Het is een onderdeel van geluk, maar werkplezier wordt gezien als iets van korte duur. Het is plezier in het moment, dat je het naar je zin hebt en het leuk vindt om naar je werk te gaan. Een lolletje met collega’s, een fijne taak die je kan afvinken of een succesvol klantgesprek. Werkgeluk is een veel breder begrip. Het is allesomvattend betreft het geluk dat je op je werk ervaart. Hieronder valt niet alleen plezier, maar ook zingeving, waardering, verantwoordelijkheid, uitdaging en de betekenis die je ervaart in je werk. Werkgeluk gaat dus echt over hoe gelukkig je bent in je werk.
Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Leg je focus dus op wat jou blij maakt, zowel in je werk als privé. Werkgeluk is waar wij voor gaan!
Werkgeluk is belangrijk, omdat het een stijging geeft in productiviteit, creativiteit, efficiëntie en betrokkenheid. De motivatie gaat er van omhoog en het zorgt voor een betere balans. Niet alleen op het werk, maar ook privé gaat alles gemakkelijker als iemand werkgelukkig is. Het belang van dit geluk zit niet alleen bij de medewerker, maar ook bij de werkgever.
Belang werkgeluk werkgever
Belang werkgeluk medewerker
In de breedste zin van het woord betekent werkgelukkige medewerkers, betere “resultaten”. Zowel mentaal, fysiek, als bedrijfstechnisch.
Werkgeluk stimuleren start bij het vinden van de baan die bij je past. Een werkgever die aansluit op jouw wensen. Collega’s waar je het goed mee kunt vinden en werk waar je inhoudelijk voldoening uit haalt. Wij helpen je graag bij het vinden van deze baan.
Ook gaan we graag met werkgevers in gesprek om het werkgeluk van hun medewerkers te optimaliseren. We dragen bij aan teamontwikkeling, coaching en gaan aan de slag met een talentgerichte aanpak.
Het tegenovergestelde van werkgeluk is dat men ongelukkig is in het werk. Hier komt quiet quitting uit voort: alleen nog maar het minimum doen in het werk, puur alleen waar voor betaald wordt. Stipt starten om half 9 en om 5 uur weer afsluiten. Geen extra onbetaalde taken meer doen. Niet meer bereikbaar zijn buiten werktijden. Niet meer aanbieden om extra werk op je te nemen, een project op te pakken of een borrel te organiseren. Deze tegenhanger van plezier en geluk in je werk hebben is vooral terug te zien bij medewerkers die het niet meer naar hun zin hebben. In plaats van dat er ontslag wordt genomen, wordt alleen nog maar het minimum gedaan.
Dit staat lijnrecht tegenover de visie van Modoc. Waar we altijd uitgaan van een positieve kijk op werk, het vergroten van werkgeluk en werk doen vanuit je sterke punten en talenten, heeft quiet quitting een negatieve lading. Door middel van loopbaancoaching helpen we iemand verder naar een baan die bij hem/haar past.