Modoc Etten-Leur

Bredaseweg 43
4872 LA Etten-Leur
T 076 – 3036310

Modoc Tholen

Welgelegen 2b
4691 SJ Tholen
T 0166 – 744015

Socials

Vacaturetekst schrijven

Een vacaturetekst schrijven, het klinkt zo simpel, maar voor velen is dit niet zomaar weggelegd. Naast het feit dat we op dit moment leven in een kandidatenmarkt, is het altijd al belangrijk om de juiste tone of voice te gebruiken en te weten wat een potentiële nieuwe collega zo aantrekt. En bij Modoc snappen we dat je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. Zit je er klaar voor?
vacaturetekst schrijven
vacaturetekst schrijven

Wie wil je bereiken?

De allerbelangrijkste vraag is natuurlijk, wie wil je bereiken? Wanneer je op zoek bent naar een techneut gebruik je namelijk andere woorden en termen dan wanneer je graag een commercieel medewerker toevoegt aan je team. Zo kunnen woorden als ‘targets’, ‘bonus’ en ‘sales’ iemand erg afschrikken als dat niet past in zijn/haar functie of werkcultuur. Een aantal vragen die je jezelf dus kunt stellen voorafgaand aan het schrijven van je vacature:

  • Waarom staat de functie open?
  • Wat kan deze nieuwe werknemer toevoegen?
  • Wat heb ik een nieuwe collega te bieden?
  • Hoe ziet onze bedrijfscultuur eruit?
  • Welke skills missen we nog in ons team?
vacaturetekst schrijven

Inhoud vacaturetekst

Als je bovenstaande vragen voor jezelf helder hebt, is de volgende stap om inzichtelijk te maken wat de functie inhoud, welke eigenschappen hierbij van belang zijn en natuurlijk wat je een medewerker te bieden hebt. Let hierbij op dat vooral dit laatste steeds belangrijker wordt. De huidige arbeidsmarkt is krap, waarbij er veel vacatures openstaan en weinig kandidaten beschikbaar. Maak het daarom zo aantrekkelijk mogelijk om bij jullie te komen werken!

Titels

Maak het vooral niet te ingewikkeld! Geen moeilijke functietitels, ellelange zinnen, vakjargon of hele specifieke eisen. Zeg gewoon waar het op staat, wat je verwacht en hoe de procedure eruit ziet.

vacaturetekst schrijven

Vacaturetekst schrijven door Modoc

Natuurlijk zijn er nog meer tips en tricks die je kunt gebruiken om je vacaturetekst pakkend te maken. Je wilt zo snel mogelijk een nieuwe collega toevoegen aan je team. Vanuit Modoc, waarbij HR onze core business is, weten we dat het ook tijd (en dus geld) kost om een goede tekst te schrijven. Graag nemen we dit voor je uit handen. Wat kunnen we hierin betekenen?

  • We hebben diverse tools om de doelgroep inzichtelijk te krijgen;
  • Onze collega’s zijn gespecialiseerd in tekst en communicatie;
  • We ontlasten de managers door de vacaturetekst te (her)schrijven;
  • We stellen gerichte vragen om de juiste impact te kunnen maken;
  • Natuurlijk hebben we ook meteen de link naar de arbeidsmarkt en kunnen we ook de match maken met interessante kandidaten.

 

Hulp nodig bij het schrijven van je vacature?

Hulp nodig of heb je vragen? Neem eens contact op met onze carrièremakers van Modoc.

Carlijn Balink