Stagiair Niels aan het woord: ‘Dat geeft mij de motivatie om er het maximale uit te halen.’

Hi, mijn naam is Niels Westdorp ik ben 19 jaar oud en kom uit Stavenisse. Ik zit momenteel in het 3e jaar van mijn studie Commerciële Economie. Mijn hobby’s zijn voetballen en gezellig wat drinken met vrienden. Ik loop momenteel mijn meewerkstage bij Modoc. Dit doe ik in het team op vestiging Tholen en daar wil ik jullie graag een kijkje in geven door middel van deze blog.

Hoe ik bij Modoc terecht ben gekomen:

Rond februari/maart ben ik begonnen met het zoeken naar een stage. Al vrij snel kreeg ik een chatbericht binnen op mijn LinkedIn-account van Modoc. Maar ik had nog nooit gehoord van Modoc. Dus toen ben ik gaan zoeken wat Modoc precies voor een bedrijf is. Ik kwam er al snel achter dat Modoc een recruitmentbureau is. De huiselijke uitstraling die de website had gaf mij direct een goed gevoel.  Twee weken later stond er al een gesprek gepland met Stephanie. Tijdens dit gesprek werd mij uitgelegd waar Modoc voor staat en wat ik kan verwachten van mijn stage. Er werd ook een PPA-test afgenomen, ik bleek een geel/groen persoon te zijn (dit houdt kort in: creatief en mensgericht). Wat ik wel bij mezelf terugzie ik ben iemand die houdt van gezelligheid en van het omgaan met andere mensen.

Een paar weken voor mijn stage begon werd ik uitgenodigd om alvast een keer te komen lunchen met het hele team. Dat vond ik super leuk om op deze manier alvast mijn collega’s te leren kennen. Ik merkte gelijk al dat ik terecht zou komen in een gezellig team.

Wat mij opviel bij Modoc;

De eerste dag viel mij gelijk de gezelligheid en de openheid van het team op. Ik had meteen het gevoel dat ik bij het team hoorde. Ik kreeg een inwerkprogramma met daarin opdrachten zodat ik gelijk met iedere collega aan de slag kon. Ook viel mij de persoonlijke benadering op binnen Modoc. Dat is wat Modoc uniek maakt denk ik. Van elke kandidaat die bij Modoc binnenkomt wordt een persoonlijk profiel gemaakt. Zodat goed gekeken kan worden of iemand goed binnen de bedrijfssfeer valt. Verder viel het mij op dat successen echt als team worden gevierd. Elk succes wat behaald is wordt met elkaar gedeeld. Wat voor mij een extra drijfveer betekent om successen te behalen.

Wat ik verwacht te leren bij Modoc:

Ik loop nu inmiddels een maand stage bij Modoc en ik maak voortdurend stappen in mijn werkzaamheden. Zo bel ik kandidaten op om gesprekken in te plannen. Daarnaast ondersteun ik de Recruiters door de gegevens in het systeem te plaatsen. Maar ook help ik de Accountmanagers door vacatures aan de juiste kandidaten te linken. Dit geeft voor mij ook het gevoel dat ik bij alle activiteiten binnen Modoc betrokken word. Waardoor ik mezelf goed kan ontwikkelen gedurende mijn stage.

Ik hoop in de komende periode nog veel te gaan leren bij Modoc. Mijn uiteindelijke doel van de stage is om zelf een intakegesprek te houden met een kandidaat en deze kandidaat te helpen aan een nieuwe baan. Ik vind het ook super leuk dat deze mogelijkheid er is binnen Modoc. Er wordt voortdurend gezegd dat ik zelf mijn stage in kan vullen en ik zelf mag bepalen hoe ver ik durf/ wil gaan. Dat geeft mij de motivatie om het maximale eruit te halen.

De tip die ik zou willen meegeven zodat jij ook het maximale uit je stage kan halen:

stel doelen op voor jezelf en bespreek deze, verwacht niet te veel van jezelf, leg de lat dus niet té hoog, durf uit je comfortzone te stappen, wees proactief en laat je inspireren door je collega’s.