Modoc Etten-Leur

Bredaseweg 43
4872 LA Etten-Leur
T 076 – 3036310

Modoc Tholen

Welgelegen 2b
4691 SJ Tholen
T 0166 – 744015

Socials

5 tips om remote te werken

Maxine is werkzaam als Remote Recruiter. Zij werkt vanuit Spanje voor Modoc. Ze is samen met haar vriend begin dit jaar vertrokken naar Valencia. Een droom die uitkwam, want sinds ze is afgestudeerd wilde ze al graag werken en wonen in Spanje. Toen ze een paar maanden werkzaam was bij Modoc, kwam ze erachter dat die droom best wel eens gecombineerd kon worden met haar werk bij Modoc. Ze trok de stoute schoenen aan en ging het gesprek aan met Linda, haar werkgever. Lees hier het verhaal hoe dit plan tot stand kwam.

En daar zit ze dan. Video bellend vanuit het zonnige Spanje en collega’s die mee mogen genieten van haar mooie uitzicht en standaard strak blauwe achtergrond (oké, ze zit ook heus wel veel binnen, maar toch).

Maxine houdt voor zichzelf en voor Modoc een dagboek bij. Zo kan ze straks bewust terugkijken op dit proces en de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt en leert Modoc van deze ervaring waarbij een collega vanuit het buitenland werkzaam is. Ze deelt haar bevindingen graag met ons en schrijft voor Modoc dan ook een blog over het remote werken.

Maxine:

Dit is nog maar mijn eerste maand en ik blijf graag leren. Om de twee maanden zal ik een blog schrijven waarin ik werknemers en werkgevers mee zal nemen in mijn avontuur. Ik wil hierin ook de kritische kant van remote werken benoemen zodat het een eerlijk verhaal is,

Hierbij mijn allereerste tips die ik heb verzameld om tot het plan van remote werken te komen. Veel plezier met lezen!

  • Regel je verblijf voordat je op reis gaat. Ik heb vooraf een appartement gehuurd, zodat ik een stabiele werkbasis heb met goede wifi. Mijn appartement is gevestigd op Plaza de Ayuntamiento, midden in het centrum van Valencia. In het appartementencomplex wonen meerdere digital nomads, waardoor ik erop vertrouw dat de wifi goed is. Gelukkig is dit ook zo, maar mocht dit niet het geval zijn, dan kan ik gemakkelijk uitwijken naar het centrum. Daarnaast gaf het hebben van accommodatie mij ook vooraf rust. Ik wist waar ik terecht kwam en wat me te wachten stond.
  • Zorg ervoor dat alle alle afspraken/randvoorwaarden zijn besproken en op papier staan. Zo kan er op het moment dat je op afstand werkt geen miscommunicatie ontstaan en heb je een document waar je met beide partijen op kan terugvallen.
  • Work hard, play hard! Vergeet niet te genieten tijdens je reis! Ik merkte in de eerste weken dat ik iedere dag zat over te werken. Doordat het Spaanse eetritme zo anders is zat ik al snel 5 uur achter elkaar in trans. Je wilt vooral aan de buitenwereld laten zien dat je ook echt wel werkt en niet alleen geniet. Je ervaart zelf het beste wanneer je even een ommetje kan maken en wanneer niet. Twijfel je? Houd je uren bij in je agenda! Zo zie je vanzelf wanneer je wat meer naar buiten kan.
  • Werk/privé balans. Werken vanuit een andere locatie dan je verblijfplaats ervaar ik als enorm verrijkend! Nieuwe prikkels geven mij een boost op werkgebied. Daarentegen vind ik het fijn om een goed appartement te hebben met sterke wifi en een fijn bureau. Hierdoor kan ik bijvoorbeeld mijn gesprekken met kandidaten in alle rust voeren en wanneer ik me wil focussen heb ik een goede werkplek waar ik ongestoord kan werken. Maar is mijn verblijfplaats niet alleen een werkplek.
  • Neem vrije dagen op voor- en na je vertrek! Ikzelf vloog op woensdag 26 januari en begon met werken op maandag 31 januari. Vanaf de 24e was ik vrij en had ik tijd om in alle rust mijn koffers in te pakken en afscheid te nemen van vrienden en familie. Toen ik eenmaal aankwam in Valencia had ik genoeg tijd om echt te ‘landen’ en de stad te leren kennen.

Ben je van plan om remote te werken? Leuk als je me een berichtje stuurt. Volg me op instagram voor inside informatie en een kijkje achter de schermen.

Bedankt voor het lezen!

Hasta Luego,

Maxine.