Modoc Etten-Leur

Bredaseweg 43
4872 LA Etten-Leur
T 076 – 3036310

Modoc Tholen

Welgelegen 2b
4691 SJ Tholen
T 0166 – 744015

Socials

Nieuwe ontdekkingen, nieuwe werkplekken

Nina Kuijper

Nina, inmiddels 5 jaar werkzaam bij Modoc, werkt momenteel remote. Ze begon in Madeira en reist nu samen met haar vriend (die ze overigens op Madeira heeft leren kennen) met een camper door Europa. Natuurlijk is hier vooraf met de werkgever (Linda) een gesprek over geweest omdat het nieuw is, regels verbonden zitten aan in het buitenland werken en het praktisch haalbaar moet zijn. Hier zijn ze samen uitgekomen en nu deelt Nina graag haar ervaringen rondom het remote werken.

Lees hier Nina’s allereerste blog over werken op afstand: Nieuwe ontdekkingen, nieuwe werkplekken

Vandaag, na 4 weken te hebben gereisd met mijn vriend in onze camper, start ik weer met het werk wat ik zo ontzettend leuk vind. En hoe gewend ik was in Madeira om te werken vanuit daar, was het nu goed uitzoeken hoe ik dit vanuit een andere plek het beste kan doen.

Tijdens onze reis hebben we het veel gehad over remote werken en hoe we dit het beste invulling kunnen geven. En heel eerlijk; dat vond ik best even spannend! Want ik heb de kans gekregen om een paar maanden remote te werken, dus wil ik ook bewijzen dat het kán! Of in ieder geval er alles aan hebben gedaan om een plek te creëren waar vandaan ik mijn werk het beste kan doen!

We hebben een plek uitgekozen met goede wifi en een fijne plek om te rustig te kunnen werken. De wifi snelheid is gecheckt (meteen de eerste tip (check vooraf de wifi snelheid, ben je nog niet op de plek vraag dit dan aan de mensen op locatie). Wij hadden nog de mogelijkheid te switchen maar kan me voorstellen dat niet iedereen dit heeft.

Reis je samen? Zorg er dan voor dat je elkaar stimuleert en voor ons werkt het heel fijn hetzelfde ritme te hebben zodat we elkaar ook motiveren écht aan de slag te gaan. Vanochtend zei mijn vriend: ‘je bent de enige van de hele camping die vandaag gaat werken’, waarop ik zei ‘dat klopt, alleen in de wereld ben ik één van de vele en het motiveert dat we het samen doen’. Nu scheelt het ook dat ik mijn werk en mijn collega’s ontzettend leuk vind dus het ging ook wel weer kriebelen aan de slag te gaan.

Bereid je voor door vooraf al wat werk te doen dat nog geen urgentie heeft zoals e-mail lezen, collega’s bellen of een artikel schrijven. 

Ken jezelf en leer van wat wel en niet werkt. Wees hier eerlijk over, in eerste instantie richting jezelf maar ook naar je collega’s. Net zoals op kantoor hoeft en kan het niet altijd perfect gaan, als je maar kijkt wat er beter kan. Dan kom je elke keer weer dichterbij wat voor jou werkt! 

Heb plezier! Op het moment dat alles is gecheckt, je voorbereidingen zijn gedaan. Geniet ervan dat je op een plek werkt die uniek is en je na werk (zoals wij nu) nog even Parijs in kan.