Modoc Etten-Leur

Bredaseweg 43
4872 LA Etten-Leur
T 076 – 3036310

Modoc Tholen

Welgelegen 2b
4691 SJ Tholen
T 0166 – 744015

Socials

Talentmanagement: van Recruiter naar Marketeer

Carlijn Balink

We hebben het al vaak gehad over talentmanagement, je werknemers beter leren kennen en goed personeel behouden. Vanuit Modoc zijn we hier groot voorstander van en dragen we deze kennis en ideeën ook over binnen ons netwerk. Als we het van de daken schreeuwen dat dit de manier is om talenten te behouden, kunnen we natuurlijk zelf niet achterblijven. En dat is precies wat we doen! Practice what you preach! Carlijn vertelt over haar ervaringen.

Van Recruiter naar Online Marketeer

Alweer 3 jaar geleden ben ik, Carlijn, gestart bij Modoc in de rol van Recruiter. Ik zal even kort toelichten hoe dit zo is gegaan. Ik kwam namelijk uit de online marketing wereld, waarbij ik drie jaar lang als Content Marketeer heb gewerkt. Bij Modoc stond er een mooie functie open voor en Marketing & Communicatie Adviseur, iets wat goed in mijn straatje paste. Na een aantal gesprekken was er zeker een match met Modoc, maar ging de keuze uit naar mijn collega Joyce, omdat zij al ervaring had in deze branche. Een logische keuze, maar balen deed ik als een stekker. Gelukkig is het contact met Modoc gebleven en kwam de rol van Recruiter vrij. Een hele andere stap, maar wel een waar ik op dat moment behoefte aan had. Meer met mensen werken en minder achter mijn computer. Deze functie heb ik dik 2 jaar vervuld bij Modoc. Na een jaar merkte ik dat de rol van Recruiter voor mij niet hetgeen was waar ik voor de lange termijn in verder wilde, maar weg bij Modoc wilde ik zeker niet.

 

Vanuit het oogpunt van talentontwikkeling heb ik het voortouw genomen om te kijken wat de mogelijkheden waren. Waar ligt nou mijn hart op dit moment? Waar ben ik goed in? En natuurlijk ook; wat is er mogelijk binnen Modoc? Dit was een wisselwerking, want dat ik niet 100% in mijn functie zat en over andere talenten beschik, werd ook duidelijk bij mijn collega’s. Door ook weer een online assessment (PPA) af te nemen met carrièrerichtlijnen vielen er een aantal zaken voor mij op zijn plek.

 

Het belangrijkste punt is dat ik graag een specialistische rol heb, waarbij ik als adviseur mijn kennis over kan dragen. Ik kon zelf nooit echt de vinger op de juiste plek leggen, maar toen ik dit naar voren zag komen, dacht ik: JA, dit is wat ik bedoel. Niet door racen en in de waan van de dag leven, maar juist even pas op de plaats, kritisch kijken naar onze processen en mijn collega’s informeren en adviseren om hun werk te versterken. De online marketing kwam hier dan ook weer snel om de hoek kijken. Dit in combinatie met het werken met data en dus data driven recruitment toepassen. Een onderbuikgevoel kan veel zeggen, maar uiteindelijk komen we ook weer uit bij de slogan Meten = Weten.

 

 

“Vanuit het oogpunt van talentontwikkeling heb ik het voortouw genomen om te kijken wat de mogelijkheden waren.”

Focus op talent

Door mezelf open en kwetsbaar op te stellen, gingen er nieuwe deuren voor me open. Ik kon aan mezelf toegeven dat ik toe was aan een nieuwe stap én mijn werkgever ging er in mee. Door te kijken naar mijn talenten en de wens die er bij Modoc lag, kon er een nieuwe interne match ontstaan. Ik moest een drempel over om niet alleen te kijken naar mijn valkuilen en de zaken waar ik minder goed in was of waar ik mezelf in moest verbeteren. Dit lijkt altijd de manier om jezelf te ontwikkelen, terwijl juist de kracht ligt om te herkennen waar je wél goed in bent om zo onderscheidend te zijn van anderen.

 

We zijn nu een half jaar verder sinds ik de rol van Recruiter achter me heb gelaten en met frisse energie ben gestart in de functie van Online Data Marketeer. Vanaf dag één merkte ik al dat het een goede keuze was. Natuurlijk is het heel erg zoeken, want niet alleen voor mij was het een nieuwe stap, ook voor Modoc was het een geheel nieuwe functie. De invulling moest ik er dan ook deels zelf aan geven en dat kan in het begin even struggelen zijn. Samen met onze Talentcoach Nina hebben we maandelijks gesprekken gevoerd om te kijken waar ik tegen aanliep en hoe ik dit aan kan pakken. Nu dus een half jaar later zit ik goed op mijn plek, weten mijn collega’s ook waar ze me voor kunnen aanhaken en staan er toffe projecten op de planning!

 

Workshops & trainingen

De testen en online assessments die ik heb kunnen doen om mijn sterke eigenschappen en talenten naar boven te halen, zijn via onze loopbaanadviseurs af te nemen. Ideaal om op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan en jezelf beter te leren kennen. Dit geeft niet alleen inzichten in jezelf, maar zorgt er ook voor dat je carrière een boost krijgt. Onderwerpen waar onze coaches mee aan de slag gaan:

  • De Talententest
  • Persoonlijke Profiel Analyse
  • Jouw talenten herkennen en inzetten
  • Buiten je comfortzone stappen

En uiteraard nog meer!