Modoc Etten-Leur

Bredaseweg 43
4872 LA Etten-Leur
T 076 – 3036310

Modoc Tholen

Welgelegen 2b
4691 SJ Tholen
T 0166 – 744015

Socials

Werken vanuit je talenten

Céline; 'mijn professionele ontwikkeling'

“Iedereen maakt in zijn of haar loopbaan momenten van groei en verandering mee. Soms is het goed om bewust de tijd te nemen om te reflecteren op je huidige bewandelde pad, en met de juiste passie te kiezen voor een nieuwe richting.” 

In deze blog vertel ik je mijn persoonlijke ervaring van wat talentmanagement voor impact heeft gehad op mijn ontwikkeling als loopbaancoach bij Modoc. De inzichten in het belang van talentgericht werken, helpen je in actie komen zodat ook jij een verandering in je loopbaan durft aan te gaan. 

Mijn persoonlijke verhaal:

“Ik startte mijn professionele pad bij het kiezen voor de opleiding Human Resource Management. Het HR vak had, en heeft, in mijn ogen een essentiële bijdrage in organisaties. Het investeren in je menselijke kapitaal en hun welzijn heeft altijd mijn interesse gehad. Toen ik mijn afstudeerscriptie binnen Modoc mocht schrijven over Talentmanagement, wist ik dat ik dit thema wilde uitbreiden voor de professionals die wij bemiddelen. Ik kreeg de kans om als Recruiter mezelf verder te ontwikkelen binnen Modoc. Deze stap bood me de mogelijkheid om een bredere waaier aan mensen te helpen en hen te begeleiden bij het vinden van een loopbaan die in lijn lag met hun passies, waarden en doelen. De mooie gesprekken en begeleiding naar succesvolle nieuwe carrières, heeft me lange tijd veel voldoening gegeven.”

De invloed van talentmanagement

Talentmanagement: een begrip wat bij Modoc dagelijkse kost is. Er is aandacht voor de ontwikkeling van werknemers om ieders talenten te benutten. Vanuit onze HR expertise hebben we gezien dat werkgevers veel baat zouden hebben zodra ze zich actief bezig houden met talentmanagement en dat geldt ook voor ons.  

“Binnen Modoc is er continu aandacht voor de behoeften en ontwikkeling van de collega’s. Tools die we inzetten zijn individuele coachgesprekken, assessments gebaseerd op de DISC-theorie en de focus op werkgedrag en samenwerking. Bovenal geven we elkaar oprechte aandacht, nieuwsgierigheid en soms de nodige schop onder elkaars kont, ook wel feedback genoemd.

“Binnen Modoc maken we gebruik van een talentcoach. In deze gesprekken worden concrete doelen, obstakels en kansen besproken. Vanuit deze gesprekken en het ondersteunende DISC rapport, ben ik erachter gekomen wat mijn energiegevers zijn en welke belemmerende overtuigingen ik tegenkom. Mijn zelfbewustzijn in gedrag, ambities en behoeften is hierdoor enorm gegroeid. En daar zit heel veel waarde. Het bewust zijn van wat je energie geeft en wat jou veel energie kost.”

“Ondanks mijn werkvoldoening als Recruiter, heb ik lange tijd een intern verlangen gehad om nader in te zoomen op de complexe relatie tussen welzijn en werk. Na open gesprekken en het wederzijdse vertrouwen vanuit Modoc, heb ik ervoor gekozen om me volledig te focussen op loopbaancoaching & arbeidspsychologie. Ik begon me namelijk af te vragen hoe ik los van het vinden van een nieuwe baan voor professionals, meer van betekenis kon zijn in mensen hun werkleven.”

“Door hierover in gesprek te gaan binnen Modoc, kon ik vorig jaar starten met de deeltijd studie Arbeids- en organisatiepsychologie.  Vanwege mijn interesse in de uitdagingen in loopbanen, mentale gezondheid en groepsdynamica sloot deze studie naadloos aan bij mijn wensen. Het gaf me daarin ook vertrouwen dat dit de juiste keuze zou zijn. Door het bewustzijn wat ik in mijn loopbaan nodig had en door realistisch te zijn in wat ik miste in mijn huidige functie, kon ik de stap vol vertrouwen maken. Om mezelf nog meer uit te dagen en toe te werken als professional in loopbaancoaching, heb ik verschillende aanvullende cursussen gehad op het gebied van coaching en NLP. Ik ben erg trots op de stappen die ik tot op heden heb mogen zetten!”

 

Sta open voor je ontwikkeling!

“Hoewel het een uitdagend pad was, ben ik trots op mijn groei en de impact die ik nu kan maken in mijn werk. Als je ook op een kruispunt in je carrière staat en een verlangen voelt om een andere invulling te geven aan je werk, wees dan niet bang om de sprong te wagen. De weg daar naartoe zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar de beloningen zullen ongetwijfeld de moeite waard zijn.”

De coachgesprekken en online assessments die mij hebben geholpen om inzicht te krijgen in mijn kwaliteiten en behoeften, zijn ook af te nemen voor professionals in ons netwerk. Onze loopbaanadviseurs begeleiden je bij het identificeren van je sterke en zwakke punten, het bepalen van je carrièredoelen en het ontwikkelen van vaardigheden en kennis die relevant zijn voor je werk. Gestructureerde gesprekken hierover voeren met een loopbaancoach kan je weer in je beweging krijgen.

Neem vooral een kijkje op onze pagina loopbaancoaching. Laten we een vrijblijvende kennismaking met elkaar inplannen om jouw behoeften in kaart te brengen!”

 

 

 

 

 

Wil jij ook meer leren werken vanuit je talenten en daar energie van krijgen? Pak de regie en start hier!
Donderdag  februari om 10.00 uur geef ik persoonlijk een webinar over leren werken vanuit je talenten.

Meer informatie lees je hier!

Céline Jung

Plan in