Modoc Etten-Leur

Bredaseweg 43
4872 LA Etten-Leur
T 076 – 3036310

Modoc Tholen

Welgelegen 2b
4691 SJ Tholen
T 0166 – 744015

Socials

Generatie­management

Generatiemanagement is een belangrijk concept, waarbij vier verschillende generaties op de werkvloer samenkomen. Dat kan naast uitdagingen ook zeker kansen bieden! Iedere generatie heeft zijn eigen eigenschappen, talenten en visies. Daar kunnen we van leren, juist op de werkvloer.
Generatiemanagement

Wat is generatiemanagement?

Generatiemanagement is een HR beleid waarbij rekening wordt gehouden met verschillende generaties op de werkvloer om ze allen het podium te geven dat ze verdienen. Met generatiemanagement wordt ingezoomd op de eigenschappen per generatie, vooral gericht op drijfveren, werkhouding en communicatiestijl.

HR thema's

Wij zijn gespecialiseerd in diverse HR thema’s. Hier een greep uit onze dienstverleningen.

De generaties op de werkvloer

Op dit moment zijn er vier generaties op de werkvloer: babyboomers, generatie X, millennials en generatie Z. Elke generatie heeft unieke kenmerken die van waarde kunnen zijn. Door elkaar beter te leren kennen en te begrijpen, kunnen er talloze kansen ontstaan voor groei en innovatie.

Babyboomers (1946-1964)

De oudere generatie op de werkvloer zijn de babyboomers. Geboren tussen 1946 en 1964 met een sterke arbeidsethos. Deze generatie is opgegroeid met het motto ‘leven om te werken’. Hard werken is een vanzelfsprekendheid, want wie hard werkt, komt ergens. Voor deze generatie is aanwezigheid (en dus zichtbaarheid) op het werk belangrijk. De babyboomers zijn een groep die zich erg verantwoordelijk voelen voor hun werk. Dit zorgt er ook voor dat ze de jongere generaties moeilijker begrijpen, waar juist het privéleven voorop staat.

Generatie X (1965-1980)

Generatie X is erg resultaat georiënteerd. Ze hebben vaak een directe, feitelijke communicatiestijl en delen graag veel informatie. Vrijheid in handelen is voor deze generatie belangrijk. Op deze manier kunnen ze hun werk goed doen. Hun werkhouding is ook erg resultaatgericht en probleemoplossend: je wordt betaald om een klus te klaren. Ze zijn gedreven op het leveren van kwaliteit en hier hebben ze een grote mate van doorzettingsvermogen voor.

Millennials (1981-1996)

De millennials zijn de Young Professionals van nu. Ze zijn al een tijdje aan het werk, maar zijn vaak nog wel de jongere groep op de werkvloer. Deze generatie kenmerkt zich door de werk/privé balans die erg belangrijk is en hoge mate van druk die gevoeld wordt. Werken om te leven is dan ook wat bij deze generatie past net als het slim werken. Daarnaast is deze groep gericht op zinvol werk, iets bijdragen aan de wereld en de mensen. Dit in combinatie met een fijne werksfeer met leuke mensen om zich heen.

Generatie Z (1997-2012)

De jongste groep is generatie Z, waarvan de ‘oudere’ Gen-Z’ers nu de arbeidsmarkt betreden. Deze generatie is opgegroeid in de digitale wereld. Communicatie gaat dus razendsnel, altijd en overal. Ongeduld komt hier nog wel eens om de hoek kijken als de communicatie traag verloopt. Generatie Z vindt persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk en wil graag het gevoel hebben eigen baas te zijn. Werken wanneer het nodig is i.p.v. vaste tijden zoals van 9 tot 5 past niet meer bij deze generatie. Output is belangrijker dan de input qua tijd.

Generatiemanagement
Generatiemanagement

Hoe breng je deze generaties samen?

Het sleutelwoord voor succesvol generatiemanagement is communicatie. Het is essentieel om de sterke eigenschappen van elke individuele generatie naar voren te brengen en zichtbaar te maken. Door de kennis en levenservaring van de oudere generaties te combineren met de innovatieve ideeën van de jongere generaties, leidt dit tot groei en ontwikkeling voor iedereen. Het is belangrijk om te onthouden dat we allemaal blijven groeien en ontwikkelen in een steeds veranderende wereld.

Teamontwikkeling

Door middel van teamontwikkeling leer je elkaar in een team goed kennen. Wat voor type persoon je bent, welke communicatiestijl je voorkeur heeft en hoe je in je werk op bepaalde situaties anticipeert. Je leert je collega’s, van verschillende generaties, goed kennen. Nieuwsgierig naar teamontwikkeling voor jouw team? Neem eens contact met ons op.

Nina Kuijper