‘’Zoek je werk? Zet je CV online!’’

Patrick werkt nu een aantal maanden als Assistent Bedrijfsleider bij Triton. Hij is direct in dienst gegaan bij het bedrijf. Hij vertelt ons zijn verhaal.

‘’Voorheen was ik assistent teamleider bij een bedrijf die verpakkingen maakt voor de foodbranche. Ik was op zoek naar een andere baan omdat de reisafstand op ging breken. Het was 65 kilometer enkele reis en dat was net iets te ver. Zelf was ik nog niet aan het solliciteren, maar Modoc belde mij met een vacature. Deze vacature kwam precies op het goede moment. De gedachte speelde al wel dat ik moest overstappen vanwege de reisafstand. Modoc triggerde mij met deze vacature om écht de stap te nemen. De vacature sprak me gelijk aan! Het was weer een stapje hoger. Ik ben altijd een strever geweest, die zich binnen elk bedrijf omhoog klimt. Ik bemoei me overal mee op het werk, om ervoor te zorgen dat ik overal wat van af weet en een stapje hoger kan.’’

Het sollicitatietraject
‘’Het sollicitatietraject ging heel snel. In dezelfde week van het telefoontje van Modoc, mocht ik al op sollicitatiegesprek. Gelijk de week erna mocht ik op tweede gesprek komen. Nog geen week later mocht ik daar aan de slag! Binnen twee weken was alles geregeld.’’

De rol van Modoc
‘’Ik heb Modoc heel positief ervaren. Ik ben één keer bij Modoc op gesprek geweest, maar toen had ik zelf al een baan (mijn vorige baan) gevonden. Desondanks hebben zij altijd contact met mij gehouden en dat vind ik erg positief. Het contact verliep altijd heel prettig. Modoc toonde interesse, ze zijn heel persoonlijk. Ik hoor ook van meerdere mensen in mijn omgeving dat Modoc een persoonlijke aanpak heeft. Als iemand op zoek is naar werk, dan zeg ik altijd ‘’dan moet je naar Modoc gaan’’. Het is prettig werken met hen.’’

Jouw verwachtingen versus de werkelijkheid
‘’Deze functie is zwaarder dan ik dacht. Het is heel complex. Je moet van alle facetten kennis hebben, dus ik ben volop aan het leren. Ik wist maar een klein stukje en nu moet ik het hele proces oppakken. Maar ik hou daar wel van!
Het is een hele controlerende functie. Je controleert de hele dag of alles goed is.
Het leukste aan mijn functie is de veelzijdigheid. Het is nooit hetzelfde, elke dag is anders. Je hebt veel contact met leveranciers, dat vind ik ook prettig. Ik praat graag dus ik vind het prettig om met anderen in contact te zijn. Er zijn eigenlijk geen minder leuke dingen aan mijn functie. Ik pak alles aan. Het is wel erg druk, mijn bureau ligt helemaal vol.’’

Het bedrijf: ‘’het lijkt alsof ik hier al jaren werk’’
Triton is een klein, familiair bedrijf. Mijn collega’s zijn harde werkers.
Het lijkt alsof ik hier al jaren werk en toevallig zei Triton dat ook tegen mij. Al na twee weken, leek het alsof ik hier al jaren rondloop. Dus ik heb me snel aangepast en het bedrijf heeft zich ook aangepast aan mij. Ik ben dan wel een gekke Brabander, die binnen komt vallen maar het klikte gelijk! Het is alleen maar positief. Het leukste aan het bedrijf is de omgang met de collega’s. Het is een platte, informele cultuur. We gaan heel sociaal met elkaar om. We hebben elke vrijdagmiddag een borrel om samen de week af te sluiten en daar maak ik graag gebruik van. Je leert elkaar dan op een andere manier kennen. Eén keer per jaar hebben we ook een feestavond, maar die heb ik nog niet meegemaakt. Je werkt hier wel veel uren. Kortom; het is hard werken maar ook gezelligheid!

Direct dienstverband
‘’Ik dacht dat ik bij Modoc in dienst kwam, maar ik kreeg een direct dienstverband bij Triton. Dat verbaasde mij. Ik vond dat prima. Het maakte mij niet uit of ik een contract via Modoc of via Triton kreeg. Ze denken dat je dan meer zekerheid hebt, maar volgens mij valt dat wel mee. Het is niet meer zoals vroeger. Via een uitzendbureau krijg je hetzelfde salaris als bij het bedrijf. Het is allemaal hetzelfde qua arbeidsvoorwaarden. Voor mij maakt het niet uit.’’

Tip: ‘’zoek je werk? Zet je CV online!’’
‘’Zoek je werk? Ga langs Modoc! Bij Modoc ben je geen nummer. Ik heb er een fijn gesprek gehad, waar de tijd voor me werd genomen. En zet je CV op internet, bijvoorbeeld op de Nationale Vacaturebank. Zorg ervoor dat je CV netjes, verzorgd en up-to-date is.’’