Modoc Etten-Leur

Bredaseweg 43
4872 LA Etten-Leur
T 076 – 3036310

Modoc Tholen

Welgelegen 2b
4691 SJ Tholen
T 0166 – 744015

Socials

Mechanical Engineer

Wil je mee groeien met de ambities van Hydrosan en als Mechanical Engineer deze uitdaging aangaan binnen een collegiaal en informeel team? Reikt jouw kennis specifiek in de hydraulische systemen, dan is dat een pré. Je ontwerpt en tekent vanuit een eisen pakket, welke je door vertaalt naar een ontwerp voor de productie afdeling. Hydrosan kan jouw specialistische kennis m.b.t. hydrauliek enorm waarderen. Interesse? Lees hier meer over deze functie:

Wat ga je doen?
Als Mechanical Engineer binnen Hydrosan krijg je een mooi kans om je vak écht goed uit te oefenen. Zo ben je verantwoordelijk voor een gedetailleerd en uitgewerkt ontwerp specifiek gericht op hydraulische systemen en cilinders. Je bent adviserend richting o.a. de engineersafdeling en maakt een adequate vertaling van de klantwensen en eisen naar een volledig uitgewerkt ontwerp voor de productie. Hierin maak je de benodigde berekeningen op en komt jouw expertise goed tot zijn recht.

Je biedt als Mechanical Engineer de benodigde en gewenste technische ondersteuning van de in- en verkoopafdeling en je geeft ook hier, waar nodig, advies. Je rapporteert aan de bedrijfsleiding en je werkt nauw samen met de systeemengineers en productieleider. Dit maakt jouw werk extra leuk.

Het programma waarin je ontwerpt en tekent is Inventor. Verder mag je o.a. de volgende werkzaamheden in jouw functie van Mechanical Engineer verwachten:

 • Het aanleggen van een ontwerpdossier inclusief een technisch constructie dossier (inclusief CE en handleidingen) bij een ontwerp of project;
 • Het maken van een 3D ontwerp de bij behorende 2D detailtekeningen van hydraulische componenten en aanverwante constructie- en plaatwerkdelen. Hierbij rekening houdend met relevante normen en de gestelde kwaliteitseisen;
 • Het aanleggen en onderhouden van stuklijsten voor calculaties en productie.

Hier ga je aan de slag
Hydrosan bestaat al meer dan 40 jaar en is uitgegroeid tot een modern bedrijf. We zijn ontstaan als technische handelsonderneming met de nadruk op een compleet hydrauliekpakket. Van hieruit hebben we ons ontwikkeld tot een totaalpartner voor hydraulische oplossingen. Ons motto is klaar staan voor onze klanten met een compleet pakket hydrauliekcomponenten met sterke merken, eigen slangassemblage, cilinderproductie en servicedienst waarmee  we verder groeien binnen de Benelux.

We leveren hydraulische oplossingen aan industrie, scheepvaart, landbouwmechanisatie, onderhoudsbedrijven en machinefabrieken. We doen zowel de eerste montage als de vervangingsmarkt. Vanwege eigen import springen we snel in op de vraag naar zowel standaard als specifieke onderdelen.

Bij Hydrosan hebben we goed werkgeverschap hoog in het vaandel staan. We zijn een relatief kleine organisatie met 25 collega’s. We hebben een platte organisatiestructuur en  collega’s ervaren een persoonlijke betrokkenheid in het team. Ons bedrijfspand heeft ook een sociale functie. Omdat we hard groeien, is een nieuwe collega Mechanical Engineer onmisbaar.

 

Waar jij goed in bent:
Jouw kennis m.b.t. relevante wet- en regelgeving weet je up to date te houden. Je kunt voor een gestructureerde documentenstroom en opslag zorgen van ontwerpen en berekeningen. Kennis van hydraulische systemen is een pré. Daarnaast vragen we nog:

 

 • Een afgeronde technische HBO opleiding, bij voorkeur Werktuigbouwkunde, Engineering of Mechatronica of door aantoonbare kennis en ervaring verkregen niveau;
 • Kennis en ervaring met 3D ontwerpsoftware is een vereiste, ervaring met Inventor is een pre;
 • Goede kennis van Engelse taal in woord en geschrift;
 • Bekend met het werken met MS-office pakket.

 

Wat wij jou bieden
Wij bieden je graag een fulltime baan van 38 uur aan in de functie van Mechanical Engineer. Hydrosan heeft een collegiaal en informeel team. Je krijgt de ruimte om jezelf te ontplooien en je kan je stempel drukken op de bedrijfsvoering. Samen maken we het verschil bij Hydrosan. Verder bieden we je ook nog:

 • Een goed salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring;
 • 24 vakantiedagen en 13 ATV dagen;
 • Pensioenopbouw;
 • Een persoonlijk en betrokken team aan collega’s;
 • Je kunt écht het verschil maken binnen Hydrosan;
 • Ontwikkelmogelijkheden zoals het volgen van opleidingen of doorgroeien in functie.

Zijn er nog vragen over de mogelijkheden of wil je graag jouw interesse kenbaar maken? Stuur ons je cv en we gaan graag met je in gesprek.

Solliciteer op deze vacature

Mechanical Engineer

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 2 MB.
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 2 MB.