Modoc Etten-Leur

Bredaseweg 43
4872 LA Etten-Leur
T 076 – 3036310

Modoc Tholen

Welgelegen 2b
4691 SJ Tholen
T 0166 – 744015

Socials

Container Chauffeur Swagemakers

Wendy Vermeulen

‘Mijn vak is avontuurlijk en ik krijg daar waardering voor’

Wendy werkte voorheen als groenteboer, noodgedwongen moest het bedrijf waar hij mede-eigenaar was stoppen. Hij zocht naar een nieuwe baan en kwam uit bij verschillende chauffeursfuncties. Dat heeft volgens hem vooral te maken met de overeenkomsten in vroege diensten kunnen draaien en fysiek zwaarder werk uit willen voeren. Waarom hij nu al 6,5 jaar als Container Chauffeur helemaal op zijn plek zit? ‘Ik zal eerlijk zijn, het goede salaris dat ik krijg is een factor maar ook de goede onderlinge band die ik heb met mijn collega’s. Iedereen staat voor elkaar klaar om je te helpen.’

Leren door te doen

Wendy: ‘Ik had zelf al mijn rijbewijs C maar toen ik van baan wisselde, kreeg ik een subsidie van de Overheid die ervoor zorgde dat ik alle aanvullende rijbewijzen kon halen die nodig waren om als Container Chauffeur aan de slag te gaan.’ Ik solliciteerde bij verschillende werkgevers maar Swagemakers was de enige die me destijds, zonder ervaring, het volledige vertrouwen gaf. Ik kreeg direct de sleutels van de truck overhandigd en mocht aan de slag.’ ‘Ik merkte al gauw dat mijn collega’s altijd klaar stonden om vragen te beantwoorden of me te helpen zodra ik dat nodig had.’ ‘Het duurde ongeveer twee jaar voordat ik echt alle ins en outs van het vak onder de knie had, dit liep van al het materiaal kennen tot aan weten hoe de bedrijven werken.

 

Hecht en leuk team

Swagemakers heeft een hecht team. In mijn inwerkperiode kon ik al rekenen op mijn collega’s. Nu drinken we iedere vrijdag een drankje met elkaar en komt zelfs de hoofdplanning langs om de week gezamenlijk af te sluiten. We kunnen hier dan ook onderling bespreken waar we tegenaan liepen deze week bijvoorbeeld. Dat helpt ook om goed je weekend in te gaan en de week erna weer met een nieuwe week te starten. De jongens van terrein wil ik hier ook benoemen. Zij staan altijd voor je klaar als er iets met je truck is. Dan gaan ze gelijk voor je aan de slag. Of zodra ik een containernummer nodig heb, zoeken ze dat voor me op.
De onderlinge samenwerkingen die we met elkaar hebben maakt het werk bij Swagemakers juist zo goed.

Het vak inhoudelijk
Omdat ik nog geen werkervaring als Chauffeur had, heb ik mezelf de tijd gegeven om het te leren. Daarentegen was ik wel al gewend om geen standaard kantoorbaan van 40 uur te hebben. Dat maakte het makkelijk schakelen. Met de planning overleg ik welke diensten ik draai. Soms ben ik een nacht of een paar nachten van huis maar er werken hier ook chauffeurs die standaard ’s avonds thuis zijn. Maar zo kan ik ook aangeven wanneer het ’s avonds niet uitkomt om te werken en wordt daar rekening mee gehouden.

 

Het werk vind ik leuk omdat het avontuurlijk is, zo zie ik nog eens wat. Twee weken geleden reed ik nog naar Barcelona. Ik was van maandag tot vrijdag onderweg. Ik heb ook steeds een andere lading. Afhankelijk van type lading en bedrijf laad ik zelf mijn container. Ik ben dus vrij zelfstandig in mijn vak, zo zie ik dat in ieder geval.

Alle vertrouwen

Het werk is uitdagend en nooit saai. Veel verschillende ladingen en de verschillende ritten maken het werk leuk. Wat ik ook merk is de waardering en het vertrouwen dat ik krijg, me ook goed doet. Loonschaal E7 is erg aantrekkelijk voor de container chauffeurs. Het onderlinge contact met collega’s, de planning, terrein, het zorgt er allemaal voor dat ik met plezier mijn werk doe. Het werkt in dit vak ook vooral goed op basis van wederzijds vertrouwen. Mijn truck mag ik mee naar huis nemen als dit past in de route. Overnachtingen worden betaald. Als ik aangeef dat ik een avond niet kan werken, wordt hier rekening mee gehouden. En soms geef ik aan op zondag te willen werken, dan krijg ik 200% betaald en is dat ook lekker voor erbij. We sparen punten om kleding aan te kunnen schaffen, zoals: jassen, broeken, T-shirts. Dit allemaal zorgt voor veel onderling vertrouwen.

Nieuwe collega

Ik denk als je een beetje van avontuur houdt en van aanpakken weet, dat je hier goed zit. Ik heb een gezin en kan mijn planning goed combineren met thuis. Sommigen willen wat fysiek werk erbij doen, sommigen willen alleen rijden. Je moet van aanpakken weten en een beetje avontuurlijk zijn. Je moet het wel zien zitten. Dan is werken bij Swagemakers een goede plek om als Container Chauffeur aan de slag te gaan.

Heb je interesse in een functie als Chauffeur bij Swagemakers? Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Joyce Kuppens

Solliciteer op deze vacature

Container Chauffeur Swagemakers

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 2 MB.