‘’Voed je eigen passie!’’

Jens is 25 jaar en heeft nu al een eigen bedrijf, wat hij combineert met zijn parttime baan als Verkoopadviseur bij Woonboulevard Poortvliet. Wij zijn erg benieuwd hoe hij dit combineert en waarom hij hiervoor heeft gekozen. Wil jij ook je passie volgen? Lees snel verder voor tips.

‘’Voorheen was ik fulltime Accountmanager bij Unilever. Omdat ik steeds meer bezig was met mijn eigen bedrijf, ging ik op zoek naar een andere baan. Ik zag veel vacatures, maar de vacature voor Verkoopadviseur bij Woonboulevard sloot het beste bij mij aan. Dit vanwege de verkoop en de perfecte werktijden, waardoor het goed te combineren is met mijn eigen bedrijf.’’

Kan je meer vertellen over de combinatie van twee banen?
‘’Ik heb nu de balans gevonden tussen mijn eigen bedrijf en mijn baan als verkoopadviseur. Voor mijn eigen bedrijf zit ik veel alleen achter de computer. Het contact met mensen miste ik. Daarom ging ik op zoek naar een baan, waarin ik veel klantcontact heb. Zo kwam Woonboulevard Poortvliet op mijn pad. Gesprekken kunnen voeren, dat vind ik leuk. Dat geeft mij energie. Verkopen is een gevoel en daar kan je veel mee oefenen. Hoe meer je het doet, hoe beter je wordt. Ik vind het altijd weer een nieuwe uitdaging om te kijken hoe ik met mensen kan connecten.’’

‘’Mijn werkdag start ik altijd om 12:00 uur met een kop koffie. Vervolgens loop ik in de winkel rond om te kijken welke klanten ik kan helpen. Hopelijk kan je dan een mooie woonkamer of slaapkamer inrichten. Het is voornamelijk gezellig praten met de mensen en het plaatje voor hen duidelijk maken. Er zijn veel leermomenten, waardoor de uitdaging er in blijft zitten. Ik wil mezelf blijven verbeteren. Het allerleukste aan mijn werk is; de gesprekken met klanten voeren. De verhalen van mensen vind ik leuk en dat geeft mij een goed gevoel.’’

Hoe ervaar jij je werkgever?
‘’Bij Woonboulevard Poortvliet heerst echt een familiecultuur. Iedereen is heel open en vriendelijk naar elkaar toe. Het is een redelijk grote organisatie, maar je merkt dat iedereen elkaar wil helpen. Verder zijn ze steeds in ontwikkeling, ze gaan echt mee met de tijd.’’

‘’Via Modoc ben ik in dienst. Ik vind dat Modoc een hele mooie cultuur heeft en ook continu in ontwikkeling is. Modoc is uniek, in de manier waarop zij met mensen omgaan. Heel respectvol en geïnteresseerd. Ze vragen altijd hoe het gaat. Ze zijn super geïnteresseerd en dat is belangrijk. Een super werkgever! Als iemand niet weet wat hij wil of kan doen op gebied van carrière, dan is hij zeker bij Modoc in goede handen. En ze hebben lekkere koffie bij Modoc!’’

Je passie volgen, hoe doe je dat?
Vroeger was ik al bezig met dingen via Marktplaats verkopen. Uiteindelijk ben ik iets met deze passie en mijn ondernemerschap gaan doen en startte ik mijn eigen webshop. Ik verkoop koekoeksklokken wereldwijd. De klokken worden in Duitsland gemaakt en vanuit de fabriek worden ze opgestuurd naar de klant. Ik beheer de webshop en ik zorg ervoor dat de marketing goed is, via onder andere social media kanalen en Google. Momenteel doe ik dit nog alleen. Mijn bedrijf zit in de opbouwende fase, maar het gaat steeds beter! In de toekomst hoop ik een eigen kantoor te hebben met een paar personeelsleden.
Hoe ik het doe qua tijd? Er is altijd tijd tekort, maar mijn banen kosten mij geen tijd want het geeft mij juist energie!

Wat vind je belangrijk in je carrière?
‘’In mijn carrière vind ik het belangrijk om mensen te helpen en om mensen te inspireren.
Ik wil aan mensen meegeven dat het allemaal niet zo moeilijk is. Het is iets moois, je moet gewoon geloven in jezelf. Ik ben ook maar opgegroeid in een normaal gezin, met geen bijzondere dingen. Dus iedereen kan het!’’

‘’Een tip; als je een passie hebt, ga er lekker veel over lezen en filmpjes kijken. Voedt je eigen passie! Voor alles is wel een markt. Als het jouw passie is, dan moet je het gewoon doen!’’