Vitaliteit

op de werkvloer

Vitaliteit op de werkvloer, een onderwerp dat de laatste jaren alleen maar meer toeneemt. Niet alleen vanwege de Corona crisis, die we rustig aan achter ons laten, maar zeker ook door de opkomende vergrijzing, de krapte op de arbeidsmarkt en de toenemende werkdruk bij medewerkers. Waarom is vitaliteit zo belangrijk en vooral hoe kun je dit binnen een organisatie toepassen?

Wat is vitaliteit?

Vitaliteit betekent letterlijk levenskracht en houdt vooral in dat iemand zich zowel fysiek als mentaal gezond en energiek voelt. Vitaliteit op de werkvloer is dan ook erg belangrijk, omdat dit ervoor zorgt dat medewerkers productiever zijn en meer werkgeluk ervaren. Uit een onderzoek is gebleken dat vitale medewerkers gemiddeld 83% productief zijn. Dit percentage ligt een stuk lager bij medewerkers met een gemiddelde gezondheid en medewerkers die niet vitaal zijn, namelijk 75% en 65%. Buiten het feit dat gezonde medewerkers zorgen voor meer productiviteit, creativiteit en motivatie, zorgt het ook voor een verlaging van het verzuim binnen een organisatie.

 

Cijfers tonen dit ook aan, waarin zichtbaar is dat focus op de gezondheid van medewerkers een daling van 15% laat zien. Dat verzuim veel geld kost is duidelijk, dus het geld dat je investeert in een vitaliteitsprogramma of in het algemeen aan de gezondheid van medewerkers krijg je dubbel en dwars terug.

 

Fysieke en mentale vitaliteit

Als het gaat om de gezondheid van werknemers, denken we vaak aan de fysieke gezondheid. Hierin ligt de focus op gezond eten, goed slapen en voldoende bewegen. Maar juist ook de mentale gezondheid is enorm belangrijk, waarin er weinig tot geen stress is, medewerkers autonomie in hun werk hebben en plezier en uitdaging ervaren.

 

Het afgelopen jaar kwam er vooral verzuim door griep en verkoudheidsklachten en uiteraard speelde COVID19 een enorm grote rol in het verzuimpercentage. Daarnaast komen stress en een te hoge werkdruk steeds meer voor als reden tot verzuim. Zowel de fysieke als de mentale klachten wil je zo laag mogelijk houden en daarom is vitaliteit op de werkvloer een hot topic.

 

Hoe vitaliteit aan te pakken?

Er zijn een aantal punten die gemakkelijk in te zetten zijn om de vitaliteit te vergroten:

  • Stimuleer medewerkers om te bewegen. Tegenwoordig hebben we veel banen waarbij we een hele dag op een stoel zitten. Spoor medewerkers aan om tijdens de lunch ook een wandelingetje te maken, regelmatig even van hun werkplek af te gaan en waar mogelijk met de fiets naar het werk te komen.
  • Naast bewegen, is het ook belangrijk dat gezond eten gestimuleerd wordt. Dit kan eenvoudig door te zorgen dat er vers fruit op kantoor aanwezig is of dat er dagelijks een gezonde lunch klaarstaat voor de collega’s.
  • Aandacht voor je personeel is daarnaast het allerbelangrijkste. Hoe gaat het met ze? Lopen ze ergens tegenaan? Zitten ze goed in hun functie? Krijgen ze voldoende waardering? Wat speelt er thuis?

 

Deze aandacht is ook toe te passen door middel van talentmanagement, een belangrijk onderdeel binnen vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Talentmanagement helpt bij de mentale vitaliteit van medewerkers, omdat ze hun verborgen talenten naar boven halen. Dit zorgt ervoor dat ze een functie invullen die bij hun unieke eigenschappen past en waar ze energie uit halen.

 

Vitaliteit en talentmanagement bij Modoc

Binnen Modoc hebben we specialismen waarin we focus leggen op Talentmanagement en daardoor goed werkgeverschap, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Onze coaches en adviseurs zetten een strategisch plan op om quick wins te behalen en voor lange termijn resultaten te behalen binnen deze onderwerpen.

 

Neem eens contact met ons op om samen te sparren over de mogelijkheden en de beste oplossing binnen jouw bedrijf.