PPA: dit betekent het voor de werknemer

In welke werkomgeving kom jij volledig tot je recht? Werk jij het liefst in een team of juist zelfstandig? Iedereen heeft talenten! Deze talenten komen binnen jouw werkomgeving én een passend team optimaal tot zijn recht. Een PPA (Persoonlijke Profiel Analyse) is een assessment, die inzicht geeft in jouw werkgedrag.

 

Gedurende dit assessment van maximaal 15 minuten worden stellingen behandeld. Jij geeft in diverse situaties aan, wat het beste en het minste bij jou past. Als je alle vragen hebt beantwoord, wordt er een rapportage opgesteld. De uitslag geeft aan waar jouw talenten liggen en benoemt ook jouw valkuilen. Jouw karaktereigenschappen op de werkvloer, communicatieve vaardigheden en motivatie komen aan bod. Aan de hand van deze test kan makkelijk bepaald worden in welke functie en werkomgeving jij het beste tot je recht komt.

Aan de andere kant weet het bedrijf beter waar hun (nieuwe) collega behoefte aan heeft. Door aan beide kanten deze inzichten te hebben, kunnen we beter de juiste match maken.

 

Een PPA-test wordt in een sollicitatieprocedure afgenomen wanneer een bedrijf daar behoefte aan heeft.

PPA: dit betekent het voor werkgevers

Sta je op het punt om een nieuwe collega in dienst te nemen? Tijdens een sollicitatieprocedure kom je al veel te weten over een persoon. Maar om zeker te weten dat dit de juiste collega is voor de lange termijn, kan een PPA (Persoonlijke Profiel Analyse) meer informatie bieden. Past deze collega binnen jullie team en werkomgeving? Een PPA geeft inzicht in het werkgedrag van de (eventuele) nieuwe werknemer. De kwaliteiten en valkuilen komen aan bod, maar daarnaast ook onderwerpen als: karaktereigenschappen op de werkvloer, communicatieve vaardigheden en motivatie. Door te weten waar deze persoon behoefte aan heeft, kun jij bepalen of dit aansluit bij jullie wensen en behoeften. Zo kunnen we samen concluderen of dit dé match gaat zijn voor de lange termijn.

 

Ook wanneer het niet lekker loopt met een huidige collega óf je wilt een collega laten doorstromen naar een nieuwe functie, kan een PPA uitkomst bieden. Door erachter te komen waar jouw werknemer zich prettig bij voelt en waar de werknemer behoefte aan heeft, kan er een ontwikkelingstraject in gang worden gezet. Door de juiste mensen op de juiste plek te zetten binnen de organisatie, bereik je tenslotte het beste resultaat. Soms kunnen kleine veranderingen al een groot effect hebben.

 

Neem contact op