Onboarding

Je ontkomt er niet aan, een goede onboarding is een onderdeel van het sollicitatieproces en de verbinding die je aangaat met een nieuwe collega. Het start bij een goede pre-boarding en loopt door tot een positieve afterboarding. Wil je de werknemer voor lange tijd aan je organisatie verbinden, dan is aandacht voor dit proces een belangrijk onderdeel. Wat ons betreft ondervang je met inspirerend leiderschap en talentmanagement het onboardingsproces, los van de praktische voorzieningen zoals een inwerkplan en buddy to buddy systeem. Een goede onderlinge werkverhouding werkt door in het opbouwen van een duurzame relatie.

  • 31% van de werknemers overweegt binnen een jaar de organisatie te wegens verkeerde verwachtingen;
  • 1 op de 25 werknemers is een slechte eerste dag reden om te vertrekken;
  • 34% van de werknemers weet binnen een week of ze van plan zijn langer bij de organisatie te blijven;
  • Werknemers zijn 54% meer productiever na een goede onboarding;
  • Kosten van het verloop van de werknemers bedragen tussen de 100% en 300% van het jaarsalaris van de vervangen werknemer.

 

Advies nodig? We helpen je graag verder.

 

Talentmanagement

We vinden het belangrijk om op basis van de persoonlijke relatie een match te maken. Om talent te behouden is het noodzakelijk om naast het ontstaan ​​van de juiste match, focus te houden op de werkrelatie en de ontwikkeling van werknemers te blijven volgen. We zien mogelijkheden om werknemers te activeren en te verbinden aan de organisatie voor langere tijd als er intern oog is voor het talent van de werknemer. Dit draagt ​​bij aan het laten ervaren van werkgeluk.

Om werkgeluk te bewerkstelligen en zelfontwikkeling te stimuleren is investeren in je talenten een must. Dit is áltijd maatwerk. 

Onze talentcoach Nina maakt graag een plan van aanpak om je vervolgens te begeleiden in het proces van talentmanagement om zo duurzaam te investeren in je talenten en te bouwen aan een langdurige relatie.

 

Inspirerend leiderschap

Als werkgever pleiten wij voor coachend leidinggeven. Een hot item is momenteel virtueel coachend leidinggeven. Wil je je zicht op je werknemers vergroten, vergroot je de betrokkenheid en blijft het energie tijdens het thuiswerken of werken op kantoor op peil? Verschillende factoren zijn hierop van invloed. Het inspirerenderschap zou geen losstaand item moeten zijn, maar juist een natuurlijke en structurele manier van leidinggeven. Het doel is om betere prestaties te bereiken in je teams. Door gebruik te maken van slimme data, onze ervaringen in verschillende branches en soorten organisaties hebben we goed zicht op wat inspirerend leiderschap inhoudt én oplevert.

Benieuwd naar meer? We plannen graag een vrijblijvende afspraak in en bespreken de mogelijkheden voor een werkgever.

 

Arbeidsmarktcommunicatie

Zodra je inzichtelijk hebt wat je werknemers nodig hebben en wat zij in een functie zoeken, kun je het aanbod aanpassen of bepalen of dit wel jouw doelgroep is. We delen door middel van slimme data inzichten in de pullfactoren, reisbereidheid en verschillende kanalen waarop je potentiële nieuwe werknemer op actief is. Ideaal als je een nieuwe vacature hebt en gericht op zoek gaat naar een nieuwe collega. 

Naast de instroom van talent richt Modoc zich voor werkgevers ook op het voorkomen van ongewenst verloop. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat goed werkgeverschap bijdraagt ​​aan de ambitie van werkgever én werknemer. Jezelf profileren als goede werkgever en hiermee een sterk werkgeversmerk neerzetten is één. Dat dit ook op een goede en passende manier naar buiten wordt gezonden, is een volgende stap. Er komt veel kijken bij het neerzetten van een werkgeversmerk. Ook hiervoor gebruiken we onze ervaringen en delen we onze kennis graag met je. Een vrijblijvend gesprek is zo ingepland.

 

Ontmoet hier onze collega’s die je verder helpen met deze actuele thema’s.

 

Marleen Vrolijk

Vestigingsmanager Etten-Leur

marleen@modoc.nl
076-3036310
www.linkedin.com

Stephanie de Roo

Vestigingsmanager Tholen

stephaniederoo@modoc.nl
0166-744015
www.linkedin.com

Stephanie Michielsens

Accountmanager Tholen

stephanie@modoc.nl
0166-744015
www.linkedin.com

Joyce Kuppens

Communicatieadviseur

joyce@modoc.nl
076-3036311
www.linkedin.com