‘’Terwijl ik mijn diploma nog moest behalen, had ik al een baan!’’

Niels had al vroeg interesse in de logistiek. Al vanaf de eerste klas op de middelbare school is hij zich gaan oriënteren richting logistiek. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor de opleiding Logistics Engineering. Hij had nog niet eens zijn diploma op zak, toen hij al een baan aangeboden kreeg!

Tijdens mijn opleiding heb ik al veel praktijkervaring opgedaan met bijbaantjes als warehousemedewerker bij diverse bedrijven. Ik was nog bezig met mijn afstudeerstage, toen ik werd gebeld door Modoc. Ik schreef me bij diverse bureaus in om op zoek te gaan naar een passende baan. Modoc sprak mij aan omdat zij positiever staan aangeschreven bij de hogere startersfuncties.

Je kwam met Modoc in contact, en toen?
Modoc heeft meerdere opties met mij besproken. Ik kon zelf aangeven wat ik interessant vond. Ik ben bij een aantal bedrijven onder de aandacht gebracht en zo kwam ik ook bij De Koeijer Transport terecht. De samenwerking met Modoc was super! De betrokkenheid bij het sollicitatieproces en de interesse in de persoon, heb ik als zeer prettig ervaren. Een groot pluspunt van Modoc is dat de betrokkenheid zo hoog is en dat zij vanuit de werknemer denken!

Ik ging bij De Koeijer Transport op sollicitatiegesprek en binnen een uur kreeg ik al te horen dat ze mij wilden aannemen. Ik kon een week later al beginnen. En dat terwijl ik die week mijn diploma nog moest behalen!

Huidige baan
Ik pak momenteel de orderinvoer op. Klanten geven bestellingen door en die moeten in het systeem gezet worden. Het leukste aan mijn baan is de klant tevreden houden. Het is mooi om de schakel te zijn tussen de klant en het personeel in het magazijn, om samen het beste op te leveren voor de klant.

Ik heb het naar mijn zin, de sfeer is goed en het is een gezellig team. Wanneer het druk is, wordt er hard gewerkt maar er is ook ruimte voor een dolletje op zijn tijd. De open bedrijfscultuur is prettig. De directeur loopt in de buurt en maakt een babbeltje met je.

De Koeijer Transport heeft mij de kans geboden om ervaring op te doen in de transport en daarnaast boden ze me een goed contract. Ik kreeg een direct dienstverband, wat zekerheid biedt. Al ben ik er ook van overtuigd, dat het via Modoc ook goed was gekomen.

Tips voor starters op de arbeidsmarkt
Het belangrijkste is dat jij je goed voelt bij de baan. Werk vinden is niet zo moeilijk, er zijn banen genoeg. Het is goed om rond te kijken wat er allemaal mogelijk is, met de interesses die je hebt en bij meerdere bedrijven te solliciteren. Het is prettiger om zelf te kunnen kiezen bij wie je gaat werken, dan dat je moet afwachten of jij gekozen wordt. De baan moet bij jou passen!