Online assessment

Voor werkgever én werknemer

Het afnemen van een online assessment neemt steeds meer toe in populariteit tijdens een sollicitatieprocedure. Er zijn verschillende vormen en varianten, die hierbij zijn in te zetten om een kandidaat snel te leren kennen en te kunnen selecteren op bepaalde criteria. Vooral de online assessments winnen het in populariteit, omdat deze snel en gemakkelijk op te zetten zijn en door de kandidaten eenvoudig in te vullen.

 

Voordelen voor de werkgever

Waarom zou je als werkgever online assessments in willen zetten? Ten eerste is het inzetten van een (online) opdracht tijdens een sollicitatieprocedure erg waardevol. Het bespaart zowel tijd als geld. Normaal gesproken heb je meerdere gesprekken met een kandidaat en krijgt deze vervolgens een aanbod. Pas tijdens de inwerkperiode kom je erachter welke eigenschappen iemand echt heeft of hoe hij in zijn werkmodus is. Met een online assessment is dit al gemakkelijk op te lossen.

 

Daarnaast kun je met deze testen ook goed zien welke kwaliteiten je nog mist in je huidige team om vervolgens iemand aan te nemen die deze skills kan aanvullen. Je selecteert je nieuwe collega dus niet puur op een cv, maar juist op zijn talenten, eigenschappen en kwaliteiten. Samengevat zijn dit de voordelen voor de werkgever:

  • Bespaart tijd en geld in het sollicitatieproces;
  • Je selecteert je kandidaat niet alleen op cv, maar juist ook op skills;
  • Ontbrekende skills in teams kun je ontdekken en aanvullen;
  • Je vindt sneller de juiste match.

 

Tot slot geven deze online testen ook richtlijnen en rapportages mee voor tijdens het sollicitatiegesprek. Als HR adviseur of werkgever heb je dus extra verdieping in je gesprek.

 

Voordelen voor de kandidaat

Niks zo vervelend als dat je wordt afgewezen tijdens een sollicitatie, puur op het cv. Een werkgever kent de kandidaat niet als persoon, weet niet welke talenten iemand bezit en kan op basis van een cv niet zien hoe snel een potentiële werknemer nieuwe taken oppakt. Als kandidaat binnen een sollicitatieprocedure is het dan ook erg fijn om een online assessment af te nemen of vooraf al mee te kunnen sturen. Dit onderbouwt een cv extra en laat zien waar iemand zijn talenten zitten.

  • Extra onderbouwing naast cv en motivatiebrief;
  • Eigen talenten en valkuilen ontdekken;
  • Gericht op skills en niet alleen op ‘geschiedenis’;
  • Kennis van wie je bent, zowel tijdens werk als privé.

 

Online assessment bij Modoc

Via Modoc is het mogelijk om online assessments af te nemen. Dit kan zowel vanuit de vraag van de werkgever als vanuit de werknemer zelf. Voor beide partijen een erg waardevol document wat eruit komt, waar je jezelf verder mee kunt ontwikkelen en inzichten in creëert voor een verdere loopbaan. Onze coaches en accountmanagers zijn opgeleid om deze uitslagen goed te lezen en conclusies uit te halen, welke ze altijd met de ander zullen bespreken.

 

Wil je meer weten over (het afnemen van) deze online assessments? Neem eens contact op met onze collega’s in Tholen of Etten-Leur.

Marleen Vrolijk

Teammanager Etten-Leur

marleen@modoc.nl
076-3036310
www.linkedin.com

Stephanie de Roo

Projectmanager HR

stephanie@modoc.nl
076-3036311
www.linkedin.com