Familiebedrijf

Modoc is in 2010 ontstaan met moeder Marja en dochter Linda. De naam Modoc komt van de samenvoeging van MOeder en DOChter. Zij hebben met hun visie op recruitment een duidelijk standpunt ingenomen die altijd nog merkbaar is in de samenwerkingen. De persoonlijke waarden en talentontwikkeling staan centraal in het proces. Iets wat tien jaar geleden helemaal niet zo vanzelfsprekend was. Er ontstonden fijne samenwerkingen en langdurige relaties zoals vele nieuwe dienstverbanden tussen kandidaat en werkgever waarbij de verbinding werd gemaakt op basis van wens, cultuur en gedrag. Hierdoor was Modoc in staat om onderscheidend te zijn en te groeien en zich als MKB-er te blijven ontwikkelen. Inmiddels heeft Linda het stokje volledig overgenomen en zijn we met Modoc actief met twee vestigingen. We hebben intern een hecht en waardevol team aan collega’s opgebouwd die ieder hun eigen talent inzet op de arbeidsmarkt.

Onze visie

Wij werken altijd voor een positieve impact op de bedrijfsambitie én verbinden de professional op basis van de persoonlijke ambitie. Om een langdurige samenwerking te bevorderen en het ervaren van werkgeluk te stimuleren. Dit start altijd met oprechte interesse in mensen. Vanuit de vele gesprekken ontstaan inzichten die je kunt verbinden aan je strategie. De kijk op werkgeverschap en datgene wat je wel of niet doet, maken het verschil. Onze visie op inspirerend werkgeverschap en innovatief ondernemen delen wij gevraagd en ongevraagd met ons netwerk. Goed werkgeverschap staat bij ons hoog op de agenda en dit komt continue terug in onze dienstverlening.

“Make it simple, but significant”

 

HR Advies

Wij zijn de dienstverlener die niet inschakelt voor alleen het vinden van een nieuwe collega. Juist door een verdieping in de samenwerking en het willen zijn van een gelijkwaardige gesprekspartner, komen we samen ergens. De kracht zit hem in de unieke talenten van collega’s, gecombineerd met de tools die ons onderbuikgevoel en kijk op aanpak versterken. Het is voor ons namelijk geweldig om elke dag weer anderen te inspireren, met iets kleins wat van grote waarde kan zijn. En soms heb je behoefte aan meer, dan komt de vertaalslag naar instrumenten die jouw visie gaan uitdragen in HR.

Juist dan schakel je op projectbasis onze kennis en know-how in. Het team aan adviseurs bij Modoc is op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. De arbeidsmarkt kennen wij als geen ander. Daarom worden wij door ondernemers ingeschakeld als business partner. Dit kan zijn voor een diepliggender vraagstuk inzake talentmanagement. En het kan ook een praktische opdracht zijn voor de online onboarding van nieuwe collega’s. Samen ontdekken we de behoeften en vertalen we dit naar een professionele oplossing, waar zowel werkgever als werknemer beter van gaat presteren.

Duurzame relaties

Als MKB-er hebben in huis wat nodig is om aan de wens van werkgever en kandidaat te voldoen. Wij houden vast aan een familiaire cultuur en leren van ons netwerk. Wij zijn stuk voor stuk trots op de werkgevers en kandidaten in ons netwerk. Wij staan voor een persoonlijke benadering en schakelen snel mee. Wat zeggen de werkgevers en kandidaten uit ons netwerk over ons?