“Ik was erg nieuwsgierig naar Modoc zelf”

Roos loopt sinds januari 2019 stage bij Modoc. Zij zit in haar laatste jaar van de studie Commerciële Economie op de Avans Hogeschool. Voor het eerst hebben wij een stagiaire op de afdeling Marketing en Communicatie. Dit biedt voor ons een nieuwe uitdaging om Roos zo goed mogelijk te begeleiden in dit proces. We zijn dan ook erg nieuwsgierig naar haar ervaringen en hebben haar gevraagd deze met jullie te delen. Ze zal eerlijk haar beleving delen zodat je een goed beeld krijgt hoe wij te werk gaan en wij ook weten waar eventueel nog kansen liggen om onszelf verder in te ontwikkelen. Want voor zowel Roos als voor Modoc is dit een mooie ervaring die we met beide handen aangrijpen om verder uit te bloeien tot professional!


Hoe ben je bij Modoc terecht gekomen?

Voordat ik een stagebedrijf op het oog had, benaderde Modoc mij al via Linkedin. Ze zagen potentie in mij om op de backoffice bij Marketing en Communicatie stage te lopen. Ik was erg nieuwsgierig naar het bedrijf. Op de site van Modoc las ik over hun persoonlijke aanpak en dat wilde ik wel eens ervaren.

Hoeveel gesprekken heb je gehad voordat je voor Modoc koos?
Ik heb een kennismakingsgesprek gehad in een koffietentje in Breda en twee gesprekken op het kantoor in Etten-Leur. Toen was ik overtuigd: hier ga ik mijn afstudeeronderzoek houden. Ik kreeg een goed beeld waar de organisatie voor staat en ervaarde dat ze inderdaad een persoonlijke aanpak hadden. We spraken over elkaars interesses, over mijn studie en over de dienstverlening van Modoc. Daardoor kreeg ik het idee dat ze geïnteresseerd waren in mij maar ook goed wisten waar ze mee bezig zijn. Dit gaf mij vertrouwen.

Hoe ervaarde je jouw eerste stage dag, wat soms toch best spannend kan zijn?
Het warme welkom met de tony chocolonely tiny’s, de wiskytruffels en een notitieboek op mijn bureau gaf wel aan dat ze op mij gerekend hadden. Er stond ook een laptop klaar en er waren afspraken gemaakt zodat ik met iedereen van alle drie de vestigingen kennis kon maken. Dit gaf mij op de eerste dag al een goede eerste indruk van mijn stagebedrijf. Ik kan ieder moment sparren met collega’s en ik ontvang vanuit verschillende invalshoeken input voor mijn onderzoek.

Wat verwacht je nog te gaan ervaren de komende periode?
Mijn stage loopt tot en met juni 2019 en ik verwacht dat ik mijn onderzoek intern kan uitvoeren doordat er voldoende tijd wordt vrijgemaakt om hieraan te werken. Ook verwacht ik dat ik met mijn vragen bij de collega’s terecht kan en aangestuurd word waar ik mijn informatie het beste vandaan kan halen. Mijn onderzoek is echt van toegevoegde waarde, waardoor ik veel motivatie vind om het zo goed mogelijk neer te zetten en Modoc mijn advies direct kan opvolgen. Natuurlijk verwacht ik ook nog heel veel chocolade te eten want daar houden ze hier wel van geloof ik.

In mijn volgende blog hou ik jullie dan ook graag op de hoogte van mijn verdere ervaringen bij Modoc gedurende deze periode en probeer ik een zo goed mogelijk beeld te schetsen hoe het is om bij Modoc stage te lopen.