‘’Ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk!’’

Luc heeft onlangs zijn opleiding Engineering/Mechatronica afgerond en zodoende ging hij op zoek naar een startersfunctie. Via Modoc is hij bij Almet terecht gekomen, waar hij nu een aantal maanden als Sales Engineer (in opleiding) werkt. Nieuwsgierig naar zijn ervaring? Lees verder!

Luc, kan je wat meer vertellen over jouw huidige job?
‘’Ik ben de nieuwe uitdaging als Sales Engineer aangegaan. Inmiddels werk ik er al een paar maanden en de functie bij Almet bevalt mij nog steeds goed. Ik ben nog steeds volop aan het leren! Binnenkort mag ik weer een cursus volgen om mijn materiaalkennis te vergroten.
Wat ik zo leuk vind aan het werk? Vooral het tekenen en werkvoorbereiding vind ik leuk om te doen. Ook is het contact met de collega’s goed, wat het werk leuk maakt. Zo zijn we onlangs met alle collega’s naar Breda geweest, het was erg gezellig!’’

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
‘’Mijn werkdagen? Het zijn zware dagen, met veel koffie, maar ik ga nooit met tegenzin naar mijn werk! Het klinkt misschien cliché maar mijn werkdagen zijn nooit hetzelfde. Alles is nieuw, ik leer veel en de variatie in werkzaamheden is fijn. Het is een brede functie.’’

Hoe verloopt jouw contact met Modoc?
‘’Modoc was de eerste partij die behulpzaam overkwam. Ze waren bijvoorbeeld bereid om op locatie af te spreken. Zo kreeg ik een goed gevoel en vertrouwen in Modoc. Zij konden mij inderdaad helpen bij mijn zoektocht naar een passende baan! Ze hebben mij goed begeleid tijdens het proces. De samenwerking is erg fijn.’’

Heb jij nog een tip voor starters op de arbeidsmarkt?
‘’Kijk goed rond en verdiep je goed in je aanstaande functie. Het is belangrijk dat je weet wat je kan verwachten in je nieuwe baan.’’