‘’Ik ben erg blij dat ik mijn passie kon verwezenlijken’’

Jan heeft via Modoc de opleiding tot vrachtwagenchauffeur gevolgd. Hij heeft zijn CE-rijbewijs behaald en is vervolgens aan de slag gegaan bij Traveo. Benieuwd naar zijn ervaring? Lees verder!

‘’Bij Modoc kwam ik een vacature tegen voor vrachtwagenchauffeur in opleiding. Ik heb de kans gekregen om deze opleiding te mogen volgen en mijn CE-rijbewijs te halen. Eerst wordt er een test gedaan bij de rijschool, ze kijken dan hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt. Ook hoort er een medische keuring bij. Dit was beide positief en zodoende kon ik mijn theorie gaan behalen. Vervolgens heb ik praktijklessen gevolgd en mijn C + CE-rijbewijs in één keer behaald.’’

Hoe was het om weer een opleiding te volgen?
‘’Ik vond het erg prettig om weer een opleiding op te pakken. Ik heb de afgelopen jaren veel cursussen gevolgd, dus het was voor mij geen probleem om weer in de schoolbanken te zitten. Ook de rijschool heb ik positief ervaren. Er was een duidelijke structuur in de opleiding en ze werken met fijne instructeurs.’’

Waarom heb je gekozen voor het beroep vrachtwagenchauffeur?
‘’Ik ben opgegroeid in het transportwereldje. Mijn vader en broers rijden allemaal op de vrachtwagen. Het zit dus echt in de familie! Als kleine jongen was ik al gefascineerd door vrachtwagens. Ik heb altijd in de logistiek gewerkt. In 2015 werd mijn contract niet verlengd en toen was het de tijd om mijn droom waar te maken. Ik zag toen de kans om vrachtwagenchauffeur te worden!

Kan je wat meer vertellen over het werk wat je nu doet?
‘’Na het behalen van mijn rijbewijs ben ik aan de slag gegaan bij Traveo. Daar rijd ik internationaal naar Frankrijk, België en Duitsland. Ik ben veel weg van huis. Ik vertrek meestal op zondagavond en dan kom ik vrijdagavond weer thuis. Het leuke aan internationaal rijden, vind ik de lange ritten en de mooie landschappen. Het voelt als op reis zijn. Je hebt leuke contacten onderweg. Het liefst rijd ik stukgoed. Verder is Traveo een fijne werkgever. Er is altijd genoeg werk en er zijn korte lijnen.’’

De samenwerking met Modoc
‘’Ik ben erg blij dat Modoc mij de kans heeft gegeven en dat ik mijn passie en mijn droom kon verwezenlijken. Modoc is betrokken, ze staan echt voor de mensen en het persoonlijke contact is erg goed. Vanuit Modoc voel je de waardering. Ik geef Modoc een 10+ !