“Ze kwamen me thuis als verrassing ophalen, zodat ik niet met de bus naar stage hoefde!”

De stageperiode van Roos zit er al even op, maar nu de scholen weer van start zijn gegaan en het studentenleven weer is begonnen, delen we graag haar ervaring! Deze Commerciële Economie student van Avans kwam wekenlang naar het kantoor van Modoc in Etten-Leur om met de uiterste concentratie te werken aan haar afstudeerscriptie. Al eerder namen wij jullie mee in het verhaal van Roos. Toen ze er net was en in het midden van de stageperiode. Maar de grote vraag is: hoe vond Roos het zelf nu haar diploma binnen is? Wat zijn haar toekomstplannen?

Hoe zou je je afstudeerstage bij Modoc in 1 woord willen omschrijven?

Gezellig!

Heeft de stage voldaan aan de verwachtingen die je van tevoren had over Modoc? 

De verwachting dat iedereen bij Modoc heel geïnteresseerd en behulpzaam zou zijn is ook zeker zo! Ik had een heel leuk kennismakingsgesprek waar al duidelijk werd dat mijn opdracht echt serieus werd genomen, waardoor ik nog gemotiveerder werd. Tijdens de stage hebben mijn collega’s mij geholpen daar waar nodig, zodat ik mijn onderzoek zo goed mogelijk kon uitvoeren. Verder had ik verwacht dat ik wel een keer met een beetje tegenzin naar mijn stage ging, omdat ik dag in, dag uit aan mijn scriptie moest werken, maar dit was zeker niet zo. De collega’s zijn zo fijn dat het heerlijk is om in zo’n professionele omgeving te werken.

Wat vond je van de begeleiding van Modoc tijdens je afstuderen? 

De lijntjes waren kort, waardoor ik snel en gemakkelijk mijn vragen kon stellen aan de juiste persoon. Ook had ik met Joyce, mijn stagebegeleidster, vaste momenten ingepland om de voortgang te bespreken. In een later stadium is Linda hier ook bij betrokken geraakt en hebben we ook meerdere keren samen gezeten om te kijken hoe het met mijn onderzoek ging, wat ik nog moest doen en waar ik nog hulp voor nodig had. Dit vond ik heel fijn, omdat ik daar het gevoel van kreeg dat ik altijd op mijn collega’s en begeleiding kon terug vallen.

Je bent ook nog eens stagiair van het jaar geworden, gefeliciteerd! Hoe heb jij dit ervaren?

Dit was uiteindelijk een hele leuke verassing! Ik hou er niet per se van om centraal te staan in een groep, dus dat was even anders maar iedereen heeft zo lief gereageerd en Modoc heeft mij die dag totaal in de watten gelegd, wat ik echt enorm leuk vond. Zo kwamen ze me thuis als verrassing ophalen, zodat ik niet met de bus naar stage hoefde. Het kantoor was versierd, er was taart gehaald, bloemen, noem maar op. Het was echt een hele leuke dag en een heel mooi compliment. Ik ben toen zo in de watten gelegd dat ik 4 dagen met een big smile op mijn gezicht heb rondgelopen. Mocht ik er aan hebben getwijfeld of Modoc een fijn bedrijf was, dan werd het die dag dubbel en dwars bevestigd!

Welk advies zou je willen geven aan studenten die nu op zoek zijn naar een afstudeerstage?

Ik ben een gevoelsmens, dus ik vind het belangrijk dat ik me op mijn gemak voel binnen een bedrijf zodat ik mijn vragen kan stellen. Daarom zou ik zeggen dat je vooral op basis van gevoel een keuze moet maken, dus bij welke collega’s en organisatie voel jij je het fijnst. Ik denk dat je daar uiteindelijk verder mee komt.

Hoe vond je de onderlinge sfeer bij Modoc?

Er was een goede balans tussen professionaliteit en informaliteit. Je merkt dat collega’s heel erg gedreven zijn, om talenten op een zo goed mogelijke manier te helpen. Dit wordt ook echt gedaan vanuit passie wat ook heel erg aansluit bij de identiteit van Modoc. De sfeer onderling op kantoor was ook super fijn, wat ik dus met die informaliteit bedoel.

Zijn er tijdens je stageperiode dingen bij Modoc opgevallen? 

Mijn meeloopstage was ook heel erg leuk, dus daar heb ik geluk mee gehad. Maar als ik dan van medestudenten verhalen hoorde over hun stage, was ik toch wel heel erg blij dat ik het zo naar mijn zin had. Ik kreeg alle tijd en ruimte die ik nodig had voor mijn onderzoek, iedereen was heel erg geïnteresseerd in wat ik deed en ik werd heel erg opgenomen binnen het team. Er werd geen onderscheid gemaakt tussen vaste krachten of stagiaires, wat ik heel prettig vond!

Gefeliciteerd met je afstuderen Roos! Wat zijn nu je toekomstplannen? En denk je dat je genoeg getraind bent om chocolade te kunnen weerstaan? 😉

Ik ben net gestart met de premaster Marketing Management aan Tilburg University. Daarna ga ik nog op reis, dus het duurt nog even voordat ik de arbeidsmarkt ga betreden. Vanaf Pasen stonden hier een doosje met 12 Tony Chocolonely eitjes op mijn bureau en daar heb ik er nog 4 van over, dus ook daar heb ik me in kunnen ontwikkelen!

Wij zijn ervan overtuigd dat deze talentvolle Young Professional het nog heel ver zal schoppen in haar carrière, wij zijn super happy met de resultaten die ze met ons heeft gedeeld! De komende tijd zullen er op de werkvloer meerdere stagiaires op onze vestigingen een begin maken met hun carrière en wij kijken ernaar uit om deze talenten de kans te bieden om zich verder te ontwikkelen als Young Professional. Blijf ons dus vooral volgen, wij houden jullie op de hoogte! Ben jij nu net afgestudeerd en op zoek naar een nieuwe baan? Als carrièremaker hebben wij een groot netwerk aan werkgevers dus check geheel vrijblijvend bij ons in, wij gaan graag met jou op reis naar je droombaan!