“Modoc ondersteunt naast kandidaten ook eigen medewerkers om zich te ontwikkelen”

Inmiddels zijn de maanden voorbijgevlogen voor Roos. Ze voelt zich al helemaal thuis binnen het team van Modoc en verschijnt altijd met een grote glimlach op kantoor. Ook tijdens de lunch met alle collega’s van het team in Etten-Leur is er ruimte voor gezelligheid en mooie verhalen. Dat het zo gezellig is tijdens de lunch vinden wij natuurlijk belangrijk, maar hoe gaat het nu écht met Roos en haar afstudeeronderzoek? Zij geeft je een update over haar ervaringen hoe het is om af te studeren bij Modoc. 

Hoe gaat het nu met Roos?

Met mij gaat het op dit moment goed, ik zit inmiddels alweer op de helft van mijn stageperiode bij Modoc. De tijd vliegt! Het is heel fijn dat ik vanuit Modoc echt de tijd krijg die ik nodig heb om aan mijn onderzoek te werken. Het is veel alleen werken, maar als ik hulp nodig heb staan mijn collega’s voor mij klaar. Verder vind ik het leuk dat Modoc naast talentontwikkeling bij kandidaten ook eigen medewerkers ondersteunt om door te ontwikkelen. In de afgelopen periode ben ik naar twee congressen gegaan. Het eerste congres was georganiseerd vanuit Frankwatching en vond plaats in Utrecht. Hier heb ik veel geleerd over social media, wat je wel en niet moet doen met betrekking tot content maar ook welke kanalen juist wel of niet moeten worden ingezet. Het andere congres heeft vorige week plaatsgevonden en werd georganiseerd door Avans studenten. Dit heb ik ook heel positief ervaren, de organisatie hiervan zat goed in elkaar. Er kwamen sprekers zoals RUMAG., De Speld, Tony’s Chocolonely en Kaj Gorgels. Dit was allemaal super interessant en ik heb er veel van geleerd. Hierbij wil ik Modoc bedanken dat ik de kans kreeg om naar dit congres te gaan. Bovendien was Sascha Visser ook aanwezig als spreker op dit congres, waar ik naderhand nog een praatje mee heb gemaakt. Zijn lezing sloot namelijk precies aan op mijn onderzoek! Ik vind het leuk dat ik op dit soort manieren mijn kennis kan verbreden en ook kan vertalen naar mijn scriptie.

Wat heb je de afgelopen periode bij Modoc meegemaakt aan verandering?

In de afgelopen weken zijn er veel nieuwe collega’s bijgekomen. Vestiging Etten-Leur heeft 3 professionals mogen toevoegen aan het team, waarvan twee collega’s zijn gestart op de backoffice. Dat vind ik wel fijn. Ik ben fulltime bezig met mijn onderzoek, maar het is fijn om wat nieuwe energie om je heen te hebben.

Wat heb je de afgelopen periode ervaren wat anders is ten opzichte van je eerste verwachtingen?

Ik had verwacht dat ik nog steeds erg veel chocolade zou eten, maar ik heb het weten te minderen! De andere verwachtingen die ik vooraf had blijken ook te kloppen. Nieuwsgierig naar wat mijn verwachtingen waren? Je kan ze hier in mijn vorige blog lezen.

Hoe vond je de backoffice borrel?

Begin april hebben we een borrel en etentje gehad met de backoffice bij Bobbi’s Bar in Breda. Linda kwam met dit idee, ik denk dat de reden was om elkaar beter te leren kennen, omdat het team 2 nieuwe collega’s heeft gekregen.  De backoffice is in een korte periode uitgegroeid van 2 naar 5 personen. Ik vond de avond heel erg gezellig, ik heb lekker gegeten en ik hou er wel van dat je ook met de baas van Modoc een cocktailtje kan drinken.

Welke tip wil je meegeven aan afstudeerders?

Ik denk dat het heel erg belangrijk is dat je je op je gemak voelt bij het bedrijf waar je gaat afstuderen. Je loopt ongetwijfeld tegen zaken aan waar je met iemand over wil sparren. Het is bevorderend voor het onderzoek om dan ook met je vragen bij iemand terecht te kunnen. Het is dus belangrijk dat je je niet bezwaard voelt om weer met een vraag aan te komen bij je stagebegeleidster.